Çin ile Rusya'dan ortak donanma tatbikatı

Çin ile Rusya'dan ortak donanma tatbikatı

Çin ve Rusya donanmaları ortak askeri tatbikata başladı.

Rus ve Çin devlet medyası, iki ülke donanmalarının Güney Çin Denizi'nde tatbikata başladığını duyurdu.

Rusya Savunma Bakanlığı'nın Telegram üzerinden yaptığı açıklamaya göre, Rus-Çin deniz tatbikatı "Deniz İşbirliği - 2024"ün açılış töreni Çin'in Zhanjiang limanında gerçekleştirildi.

Rusya Savunma Bakanlığı, deniz manevraları sırasında, Rus Pasifik Filosu ve Çin Halk Kurtuluş Ordusu (PLA) Donanması gemilerinin mürettebatının, PLA denizaltı karşıtı havacı güçlerinin katılımıyla ortak hava savunma tatbikatları ve denizaltı karşıtı tatbikatlar yapacağını söyledi.

Çin'in devlet kontrolündeki Global Times gazetesinin Çin Donanmasına dayandırdığı habere göre, her iki ülke de üç gün sürecek tatbikatlar için en az üçer gemi konuşlandıracak.

Rusya'nın RIA devlet haber ajansı ise Salı günü Rusya'nın Pasifik Filosu'na dayandırdığı haberinde Rus Donanması ve Çin Donanması'nın ortak tatbikat kapsamında topçu atışları yaptığını belirtti.

Tatbikatlar, Rusya Savunma Bakanlığı'nın daha önce yaptığı açıklamaya göre, aralarında Rezky ve Gromky adlı iki korvetin de bulunduğu Rusya'nın Pasifik Filosu gemilerinden oluşan bir müfrezenin Kuzey Pasifik'te ayrı bir ortak deniz devriyesini tamamlamasının ardından gerçekleşti.

Çin Donanması Güney Komutanlığından Wang Guangzheng Çin devlet yayın kuruluşu CCTV'ye yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Çin-Rusya ortak devriyesi, iki ülke arasındaki işbirliğinin çeşitli yönlerde ve alanlarda derinleşmesini ve pratikleşmesini teşvik etti ve iki tarafın deniz güvenliği tehditlerine ortaklaşa yanıt verme kabiliyetini etkili bir şekilde artırdı."

Haberde, Çin Donanmasından yapılan açıklamaya atıfta bulunularak, katılımcı gemilerin Pazartesi günü Çin'in güneyindeki Guangdong eyaletinin Zhanjiang kentindeki bir donanma limanından yola çıktıkları belirtildi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.