Dilipak: Gelecekte daha çok kenevir konuşacağız

Dilipak: Gelecekte daha çok kenevir konuşacağız

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, yazısında gelecek yıllarda dünyadaki yaşanacağını ifade ettiği değişime dikkati çekti.

Yeni Akit gazetesi yazarı Abdurrahman Dilipak, gelecek yıllarda dünyadaki yaşanacağını ifade ettiği değişime dikkati çektiği yazısında “Gelecekte daha çok mantar, daha çok kenevir konuşacağız” dedi.

Dilipak, “İşten işçi çıkaralım (mı)!?” başlıklı yazısında “dünyada bir kutup kayması” olduğunu söylerken insanların yaşamında beklediği değişiklikleri şu ifadelerle anlattı:

"Kutuplardaki kayma, göçmen kuşların, balıkların göç yollarını, vahşi tabiattaki dengeleri değiştirecek.. Yani sadece digital alemde yapay zeka ve siber güvenlik, teknolojik gelişmeler ve uzak bilimleri ile sınırlı değil dünyadaki değişim."

Geçmişte de Türkiye’de daha çok kenevir ekimi yapılması gerektiği görüşünü dile getiren Dilipak, şunları yazdı:

"Gelecekte daha çok mantar, daha çok kenevir konuşacağız.. Biliyorsunuz kenevir THC, CBD, yağ ve lifleri ile gelecekte hayatımızın her alanında çok daha fazla yer alacak."

“Esrar dedikleri, sadece dişi kenevirin tepe filizindeki THC maddesi ile ilgili, ki o da aslında kırmızı reçeteli bazı ilaçların hammaddesi” diyen Dilipak, yazısına şöyle devam etti:

"CBD deseniz ilaç sanayiinde çok geniş kullanım alanı var. Yağı gıda sanayi için olduğu kadar, petrol yerine ikame edilebiliyor, petro kimya alanında da organik bazlı bir ürün. Bu yağdan ayrıca kozmetik ürünler de üretebiliyorsunuz. Lifinden tekstil için de yararlanabilirsiniz, granül olarak sunta ya da kompoz olarak ya da selülozundan kağıt, ambalaj için yararlanabilirsiniz. Radyasyon emiyor, bakteri barındırmıyor ve son derece dayanıklı."

Kenevirin yılda 3 kez mahsul verdiğini, birçok iklim ve toprakta yetiştirilebileceğine işaret eden Akit yazarı şunları söyledi:

"Toprağı ıslah ettiği gibi, çevresindeki bitkileri zararlılardan koruyan, kalite ve verimliliğini artıran bir bitki. Gübre de istemiyor, zirai ilaç da. Bal arısının sağlığı için önemli, aynı zamanda bal’ın kalite ve verimliliğini artırıyor. Gıda olarak aldığınızda kanser ve şeker hastaları için de önemli bir gıda takviyesi. Dahası beyin için inanılmaz bir takviye.

Havayı ve toprağı temizliyor. Müthiş bir oksijen salınımı var. Keşke kaçak ekilen kenevir tarlaları tahrip edilip yakılacağına kontrol altına alınıp Üniversiteler için ARGE alanı olarak kullanılsa.. Yakarak havaya, toprağa, ekonomiye zarar veriyorsunuz. Bunların tohumunu ithal ediyoruz. Bakanlıklar, valilikler, kaymakamlıklar, jandarma, emniyet kuvvetleri ve üniversitelerimiz keşke bu konuyla ilgili bizlerle temas kursalar. İnanılmaz bir istihdam alanı bu. Dünyada radyasyon ve elektro manyetik dalgaların giderek yoğunlaştığı bir zamanda bu bitki hayat kurtaran bir nimet olacak. Boş bulunan her yere bunu ekmemiz gerek."

uygulamabanner.jpg

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum