El Kaide Yahya Sinvar için taziye yayınladı

El Kaide Yahya Sinvar için taziye yayınladı

El Kaide, Gazze'de İsrail güçleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar için taziye mesajı yayınladı.

El Kaide, 16 Ekim günü Gazze Şeridi'nde İsrail askerleriyle girdiği çatışmada hayatını kaybeden Hamas lideri Yahya Sinvar için taziye mesajı yayınladı.

Hint Altkıtası El Kaidesi (HAEK) ve Arap Yarımadası El Kaidesi (AYEK) tarafından yayınlanan açıklamalarda "Sinvar'ın İsrail'e karşı savaşırken şehit olduğu" ifade edildi.

"Mücahit lider Yahya Sinvar'ın şehadeti sebebiyle taziye açıklaması" başlıklı mesajlarda Kassam Tugayları ve Hamas'a baş sağlığı dilendi.

HAEK açıklamasının başlangıcında şu ifadeler yer aldı:

"Tüm İslam ümmetine, dünyadaki tüm mücahitlere, Hamas ve Kassam Tugayları liderlerine ve mücahit kardeşlerimize, şehit Yahya Sinvar'ın ailesine ve Filistin halkına taziyelerimizi iletiyoruz. Allah şehadetini kabul etsin, en yüce cennetleri onun mekanı kılsın ve onu peygamberler, sıddıklar, şehitler ve salihlerle haşretsin."

haek-sinvar.png
HAEK açıklaması

AYEK açıklaması ise şu ifadelerle başladı:

"Kahraman lider Yahya Sinvar rahimehullah'ın öldürülmesi nedeniyle genel olarak İslam ümmetine, hususen ise Gazze'deki ehlimize ve Kassam Tugayları'na taziyelerimizi iletiyoruz. Sinvar, işgal altındaki topraklarımız olan Filistin topraklarını gasp eden, ümmetin ve dinin en azılı düşmanları Yahudilere karşı bir mücahit ve murabıt olarak can vermiştir."

Açıklamada, "Allah'tan Yahya Sinvar'ı şehitlerden kabul etmesini niyaz ediyoruz" ifadelerine de yer verildi.

ayek-sinvar.png
AYEK açıklaması

Yahya Sinvar, 16 Ekim günü Refah yakınlarındaki Tel es Sultan'da İsrail askerleriyle girdiği çatışma neticesinde hayatını kaybetmişti.

Hamas, Sinvar'ın hayatını kaybettiğini 18 Ekim günü yaptığı açıklamayla doğrulamıştı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.