Erdoğan: Almanya intihar ediyor

Erdoğan: Almanya intihar ediyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Almanya'da Türk vatandaşlarına hitap etmesine izin vermeyen Alman hükümetini eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Die Zeit gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Giocanni di Lorenzo'nun sorularını yanıtladı. Erdoğan gazeteye verdiği özel söyleşide, G20 Zirvesi vesilesiyle geleceği Almanya'da Türk vatandaşlarına yönelik yapacağı konuşamaya izin vermeyen Alman hükümetine yönelik açıklamalarını sertleştirdi. Konuşmasına izin vermeyen Alman hükümetine tepki gösteren Erdoğan, "Almanya intihar ediyor" diye konuştu. Erdoğan Almanya'nın "bu konudaki hatasını düzeltmek zorunda" olduğunu söyledi.

Gülen yapılanması üyelerinin Türkiye'e iadesi konusunda Alman hükümetinin temkinli davranmasına tepki gösteren  Erdoğan, "Sayın Merkel'den Gülen üyelerinin Türkiye'ye teslim edilmesini talep ettim. Neden onları bize iade etmiyorlar? Alman hükümeti bunu yapmadığı sürece Türkiye Almanya'yı 'teröristleri koruyan bir ülke' olarak görecektir" dedi.

Die Zeit Yayın Yönetmeni Giovanni di Lorenzo, Die Welt muhabiri Deniz Yücel'in, ajan ve terör destekçisi suçlamasıyla 140 gündür Türkiye'de tutuklu bulunduğunu hatırlattı. Lorenzo'nun, "Bir gazetecinin terörist olarak görülen biriyle röportaj yapması onun terörü desteklediği anlamına mı gelir?" sorusuna Erdoğan, "Sadece bir terör organizasyonuyla haber yapmıyor, terör propagandası da yapıyor" şeklinde yanıt verdi.

"Eski Almanya Başbakanı Gerhard Schröder zamanında ilişkilerimiz bambaşkaydı" şeklinde konuşan Erdoğan, o zamanları özlediğini dile getirdi. Erdoğan "Umarım o günlere döneriz" ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, gazeteye, "Türkiye, ABD ve Rusya arasında seçim yapmaya zorlanmamalı" şeklinde görüş belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.