Erdoğan ziyareti öncesi Atina'dan DHKP-C 'hassasiyeti' : 9 gözaltı

Erdoğan ziyareti öncesi Atina'dan DHKP-C 'hassasiyeti' : 9 gözaltı

Yunanistan'ın başkenti Atina'da terörle mücadele polisinin düzenlediği baskında DHKP/C üyesi olduğundan şüphelenilen 9 kişi gözaltına alındı.

Bir polis yetkilisi Reuters Haber Ajansına yaptığı açıklamada "Şu ana kadar dokuz kişi gözaltına alındı. Kimlik belgelerine bakılırsa Afgan ve Kürt kökenliler. Polis, kavanozlar içinde türü belirlenemeyen bir patlayıcı madde, ateşleyicileri ve dizüstü bilgisayarları bağlamak için kablolar buldu" dedi.

Bir başka polis yetkilisi de Atina'nın merkezindeki baskınlarda gözaltına alınanların DHKP-C ile bağlantılarının araştırıldığını doğruladı ve operasyonların devam ettiğini söyledi.

Bir diğer polis yetikilisi ise yarı resmi Atina Haber Ajansına yaptığı açıklamada "operasyonların ülke içindeki terör örgütleriyhe bağlantılı olmadığını ve sorgulananların Türk kökenli olduklarını" söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek ay Yunanistan ziyaretinde bulunması bekleniyor.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.