Erdoğan'ın mülteci restine Almanya'dan cevap

Erdoğan'ın mülteci restine Almanya'dan cevap

Almanya'dan yapılan açıklamalarda sınırların sığınmacılara açılmasının hem Türkiye hem de Avrupa'ya fayda sağlamayacağı ifade edildi.

Alman hükümetinin Sözcü Vekili Ulrike Demmer, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AB'ye yönelik “Daha ileri giderlerse sınırları açarız” demesi üzerine bunun iki tarafa da yararı olmayacağını savundu.

Gazetecilere yaptığı açıklamada AB ile yeni bir gerginliğin yaşanmaması gerektiğini ifade eden Demmer, "Tehditler iki tarafa da fayda sağlamıyor" diye konuştu. Demmer, sıkıntı yaşanan konuların karşılıklı konuşarak çözülmesi gerektiğini söyledi. Mültecilerle ilgili anlaşmaların ortak bir başarı olduğunu ifade eden Demmer, anlaşmanın devam etmesinin iki tarafın da çıkarına olduğunu söyledi.

Almanya Dışişleri Bakanlığı Sözcü Vekili Sawsan Chebli de Türkiye'nin AB yolunda ilerlemesinin Alman hükümeti açısından büyük önem taşıdığını, bu konuda kararın Türkiye'ye ait olduğunu ifade etti.

BROK: TÜRKİYE'YE DAHA ÇOK ZARAR VERİR

Avrupa Parlamentosu'ndaki oylamaya Ankara'dan gelen sert tepkilerle ilgili Avrupa Parlamentosu Dışişleri Komisyonu Başkanı Elmar Brok da bir açıklama yaptı.

Türkiye'nin AB ile yaptığı mülteci anlaşmasını sonlandıracağına inanmadığını ifade eden Brok, anlaşmanın Türkiye'nin de çıkarına olduğunu, Türkiye'nin ekonomik gelişiminin büyük ölçüde AB ile iyi ilişkilere bağlı olduğunu savundu.

Oldenburger Nordwest-Zeitung'a konuşan Brok, anlaşmanın iptalinin veya AB ile ilişkilerin kesilmesinin Ankara'ya daha fazla zarar vereceğini savunarak "Bunu Türk hükümeti de biliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.