Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı

Ermenistan Filistin'i devlet olarak tanıdı

Ermenistan Filistin'i resmen devlet olarak tanıdıklarını açıkladı.

Ermenistan Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın Filistin Devletini tanıdığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları kınanarak şu ifadelere yer verildi:

"Gazze'deki feci insani durum ve devam eden askeri çatışma, uluslararası siyasi gündemin çözüm bekleyen başlıca meselelerinden biridir. Ermenistan Cumhuriyeti, sivil altyapıların hedef alınmasını, sivil halka yönelik şiddeti, silahlı çatışma sırasında sivillerin rehin alınmasını ve yakalanmasını kategorik olarak reddetmekte ve uluslararası toplumun ön koşulsuz olarak serbest bırakılmaları yönündeki taleplerine katılmaktadır."

Bölgede iki devletli çözümün desteklendiğine vurgu yapılan açıklama şöyle devam etti:

"Ermenistan Cumhuriyeti, BM Genel Kurulu'nun Gazze'de derhal ateşkes çağrısında bulunan kararlarına katılmıştır. Ayrıca Ermenistan Cumhuriyeti, Orta Doğu'da barış ve istikrarın tesis edilmesiyle, Yahudi ve Filistin halkları arasında kalıcı uzlaşının sağlanmasıyla içtenlikle ilgilenmektedir. Çeşitli uluslararası platformlarda her zaman Filistin meselesinin barışçıl ve kapsamlı bir çözüme kavuşturulmasını savunmuş ve İsrail-Filistin çatışmasının çözümünde 'iki devlet' ilkesini desteklemiştir. Filistinlilerin ve İsraillilerin meşru isteklerini gerçekleştirebilmelerinin tek yolunun bu olduğuna inanmaktadır."

Dışişleri Bakanlığı açıklamada Filistin'in resmi olarak bir devlet statüsünde tanındığını belirtti:

"Yukarıda belirtilenler temelinde ve uluslararası hukuka ve eşitlik, egemenlik ve halkların barış içinde bir arada yaşaması ilkelerine olan bağlılığını bir kez daha teyit ederek, Ermenistan Cumhuriyeti Filistin Devleti'ni tanır."

Daha önce de birçok Avrupalı devlet Filistin'i tanıma kararı almıştı.

İsrail işgali altındaki Kudüs'te Ermeni nüfusun yaşadığı ve bu nüfusun sıklıkla İsrail'in ihlallerine maruz kaldığı biliniyordu.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.