Eş Şebab başkent Mogadişu'ya 30 kilometre mesafedeki bölgeyi ele geçirdi
Somali'de son haftalarda çatışmalar şiddetlenirken Eş Şebab'ın stratejik bir yerleşim yerini ele geçirdiği bildirildi.
Somali'de Eş Şebab'ın stratejik bir yerleşim yerini ele geçirdiği bildirildi.
Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre, bugün şafak vaktinde Eş Şebab, başkent Mogadişu'nun yaklaşık 30 kilometre kuzeydoğusunda bulunan Balcad yerleşimine baskın düzenledi.
Yerleşim merkezi, askeri ve idari binalar, kontrol noktaları ve cezaevi Eş Şebab kontrolüne girerken çok sayıda mahkumun da serbest bırakıldığı belirtildi. Çatışmalarda Mogadişu yönetimi güçlerinden en az 20 kişinin öldürüldüğü ifade edildi.
Bölgeye takviye olarak gönderilen bir askeri konvoy da pusuya düşürüldü.
Eş Şebab'ın birçok kişiyi serbest bıraktıktan ve çok sayıda silah ile mühimmatı ele geçirdikten sonra kent merkezinden kırsala çekildiği kaydedildi.
Bölgenin konumu:
Son dönemde Eş Şebab'ın Mogadişu hükümetine ve yabancı birliklere yönelik saldırıları sıklaştırması dikkat çekiyor.
Son haftalarda Orta Şabel ve Hiran bölgelerinde düzenlenen saldırılarda 10'dan fazla yerleşim yeri ve çok sayıda askeri merkez Eş Şebab tarafından ele geçirildi.
Saldırılarda Mogadişu yönetimi güçlerinin ağır kayıplar verdiği belirtildi.
Kaynak: Mepa News