Esed rejimi: Türkiye Suriye'den çekilmeden müzakere etmeyeceğiz

Esed rejimi: Türkiye Suriye'den çekilmeden müzakere etmeyeceğiz

Esed rejimi, Türkiye'nin Suriye'deki askeri varlığı sona ermeden taraflar arasında bir müzakere olamayacağını ifade etti.

Esed rejimi Dışişleri Bakanı Salı günü yaptığı açıklamada Türkiye ile müzakerelere kapıyı kapattı.

Dışişleri Bakanı Faysal Mikdad, Türkiye'nin Suriye'deki askerlerini çekmesini müzakerelere başlamak için şart koştu.

Faysal Mikdad söz konusu açıklamayı İran Dışişleri Bakan Vekili Ali Bakıri Keni ile düzenlediği ortak basın toplantısında yaptı. Açıklama, Türkiye'nin bölgede YPG'ye karşı harekete geçebileceğine dair iddiaların yoğunlaştığı bir sürece denk geldi.

Türkiye ile Esed rejimi arasında bir süredir uzlaşı müzakereleri devam etse de ciddi bir ilerleme kaydedilemedi. Tarafların dışişleri ve savunma bakanları arasında Moskova'da toplantılar gerçekleştirilse de süreç daha ileri bir noktaya taşınamadı.

Faysal Mekdad dün yaptığı açıklamada "Suriye-Türkiye diyaloğunun temel koşulu Ankara'nın işgal ettiği topraklardan çekilmeye hazır olduğunu açıklamasıdır. Topraklarımızı işgal edenlerle müzakere etmeyiz." ifadelerini kullandı. Mikdad, Suriyeli muhalif grupları kast ederek "Suriye topraklarını işgal eden Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyindeki terör örgütlerini desteklemeye devam etmesi kabul edilemez." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geçtiğimiz yıl Temmuz ayı ortasında konuya ilişkin yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullanmıştı:

"Suriye konusunda Beşar Esad ile görüşme konusunda da kapalı değiliz, görüşürüz. Şu anda Suriye'de Esed, maalesef Türkiye'nin Kuzey Suriye'den çıkmasını istiyor. Böyle bir şey olamaz. Biz orada terörle mücadele ediyoruz."

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
3 Yorum