Fethullah Gülen’in Yeğeninden KPSS İtirafı
Muhammet Sait Gülen, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığınca, darbe girişimine ilişkin yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Muhammet Said Gülen, 2010’daki KPSS’de kopya çektiğini itiraf etti.
Alınan bilgiye göre, Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçları Soruşturma Bürosu Savcısı Yücel Erkman'ın daha önce başlattığı 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmada şüpheli bulunan Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen, Erzurum'da gözaltına alınmasının ardından Ankara'ya getirildi.
Savcılık sorgusunun ardından mahkemeye çıkarılan Gülen, terör örgütü üyeliğinin yanı sıra 2010 KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin soruşturmada da sorgulanacak.
"Kendisi gibi öğrencilerle yardım amaçlı ilgilenen" ve "Tahir" kod ismini kullanan Süleyman Yörük'ün, iptal edilen 10 Temmuz 2010'daki KPSS'den 5 gün ya da 1 hafta önce telefonla arayarak, kendisini sorumluluğunda bulunan cemaat evine çağırdığını aktaran Gülen, Yörük'ün kendisini araması için yönlendirenin Muharrem Var olduğunu söyledi.
Gittiği evde Süleyman Yörük ve yanında adını bilmediği ancak daha önce Erzurum'da 3-5 kez yine cemaate ait evlerde görüştüğü ve kod adı "Sait" olarak bildiği kişinin bulunduğunu anlatan Gülen, emniyette gösterilen fotoğraflardan bu kişinin isminin Özcan Solmaz olduğunu öğrendiğini belirtip, beyanını şöyle sürdürdü:
"Ben içeri girdikten sonra bir müddet üçümüz oturduk. Sonra Süleyman Yörük odadan çıktı. Odada Sait isimli şahısla kaldık. Sait bana 'Sana bir şeyler göstereceğim ama bunu kimseye söylemeyeceğine dair yemin edeceksin' dedi. Ben yemin ettikten sonra, yanında bulunan siyah renkli çantanın içinden kağıtlar çıkardı. Kağıtlardaki soruların yaklaşık 1 hafta sonra yapılacak 2010 KPSS-Lisans sınavına ait Genel Yetenek ve Genel Kültür ile Eğitim Bilimleri testine ait sorular olduğunu ve bunları ezberlememi söyledi. Ben de soruları alıp incelemeye başladım. Sorular bilgisayar ortamında hazırlanmıştı ve sınavda çıkacak haldeydi. Cevaplar arasında doğru olan cevap şıkkı yuvarlak içerisine alınarak işaretlenmişti.