Filistinli bebeği yakarak öldüren Yahudi yerleşimcinin cezaevi şartları hafifletildi

Filistinli bebeği yakarak öldüren Yahudi yerleşimcinin cezaevi şartları hafifletildi

Batı Şeria'da 2015'te Filistinli Devabişe ailesinin evini yakarak biri bebek 3 kişiyi öldüren Yahudi yerleşimcinin cezaevindeki koşullarının hafifletilmesine karar verildi.

31 Temmuz 2015 günü İsrail işgali altındaki Batı Şeria'nın Duma köyünde Yahudi yerleşimciler Filistinli bir ailenin evine saldırmış ve evi yakmıştı.

Olayda Saad ve Riham Devabişe ile 18 aylık bebekleri Ali Devabişe yanarak can vermişti.

Olayın faillerinden olan ve müebbet hapis cezasına çarptırılan Yahudi yerleşimci Amiram Ben-Uliel'in cezaevindeki koşullarının hafifletildiği öğrenildi.

Hüküm giydiği tarihten beri cezasını hücrede çeken Amiram Ben-Uliel'in tutulduğu şartlarda yumuşamaya gidildi. Son kararın ardından Ben-Uliel diğer mahkumlarla görüşebilecek ve koğuş personeliyle düzenli olarak temas kurabilecek. Söz konusu karar aşırı sağcı Yahudi grupların ve önde gelen hahamların girişimleri sonucu alındı. Kararda Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir'in de rol oyadığı ifade edildi.

Amiram Ben-Uliel'in son yıllarda hahamlarla görüşerek "psikolojik destek" almasına izin verilmesinin yanı sıra kendisine kitaplar, kişisel eşyalar, "kutsal eşyalar" ve bayramlık kıyafetler de verilmişti.

Haaretz gazetesi, ismi açıklanmayan güvenlik kaynaklarına dayandırdığı haberinde, Bakan Ben-Gvir'e yakın olan Cezaevi İdaresi Komiseri Kobi Jacobi ve bakanın özel kalem müdürü Hanamel Dorfman'ın Ben-Uliel'i iki ayrı defa hücresinde ziyaret ettiğini bildirdi.

Daha önce Cezaevi İdaresi'nden üst düzey bir yetkili, Ben-Uliel'in "Cezaevi İdaresi'nin tüm mahkumlar arasında en çok ilgilendiği mahkum olduğunu" ve "Bakan Ben-Gvir'in ofisinden kendisiyle ilgili taleplerin hiç durmadığını" söylemişti.

Ben-Gvir ayrıca Jacobi'yi terfi ettirerek Ben-Uliel'in durumuyla ilgili olarak memurlarla doğrudan ilgilenmesini sağlamıştı.

Daha önce de söz konusu olayın bazı failleri serbest bırakılmıştı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.