Fransa Cumhurbaşkanı'ndan misilleme sözü: Kimyasal silah kırmızı çizgimiz

Fransa Cumhurbaşkanı'ndan misilleme sözü: Kimyasal silah kırmızı çizgimiz

Versailles Sarayı'nda Rus lider Putin'i ağırlayan Fransa Cumhurbaşkanı Macron, Suriye'de kimyasal silah kullanımını "kırmızı çizgi" diye nitelendirdi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Paris'te bir araya geldi.

Görüşme sonrasında basının karşısına çıkan Macron ve Putin soruları yanıtladı.

Emmanuel Macron, Suriye konusunda Moskova ile birlikte çalışmak istediğini ve önceliklerinin terörle mücadele olacağını söyledi. 

 Rus Devlet Başkanı "Fransa ile Suriye konusunda ilişkimizi ilerletebiliriz" ifadesini kullanırken, Macron da Putin'e "Rusya ile ortaklıklarını güçlendirmek istediğini" söyledi.

Macron, Suriye’de kimyasal silah kullanımının kırmızı çizgileri olduğunu söylerken, “Bunun sonuçlarına katlanırlar. Her türlü kimyasal silah kullanımına anında cevap veririz” açıklamasını yaptı.

Russia Today ve Sputnik​'e suçlama

Rusya'nın yabancı ülkelerdeki seçimlere karıştığına dair suçlamayı yanıtlayan Putin de bunun üzerinde konuşulacak bir konu olmadığını belirterek, iddiaları bir kez daha reddetti.

Ancak Macron basın toplantısındaki bir soru üzerine, Rus hükümetiyle bağlantılı yayın organları Russia Today ve Sputnik'i, Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçim sürecinde kendisi aleyhinde propaganda yapmakla suçladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.