Fransa: Gazze'yi Mahmud Abbas yönetimi idare etmeli

Fransa: Gazze'yi Mahmud Abbas yönetimi idare etmeli

Fransa, Gazze Şeridi'nin Mahmud Abbas liderliğindeki Filistin Yönetimi tarafından idare edilmesi gerektiğini savundu.

Cumhurbaşkanlığı ofisinden yapılan açıklamaya göre Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron Salı günü İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile görüştü.

Macron Netanyahu'ya "Filistin Yönetimi'nin Gazze Şeridi'ni yönetmesi gerektiğini" söyledi.

Ramallah merkezli Filistin Yönetimi halen Mahmud Abbas tarafından yönetiliyor.

Macron telefon görüşmelerinde ABD Başkanı Joe Biden tarafından sunulan Gazze'de ateşkes ve rehinelerin serbest bırakılması anlaşması önerisini de destekledi ve şu ifadeleri kullandı:

"Bu anlaşma, İsrail'e gerekli güvenlik garantilerini sağlayabilecek ve Filistinlilerin meşru isteklerine cevap verebilecek tek çözüm olan iki devletli çözümün uygulanması için inandırıcı bir perspektifi yeniden sağlamalıdır.

Gazze gelecekteki Filistin devletinin ayrılmaz bir parçası olmalı ve uluslararası toplumun yardımıyla reformdan geçirilmiş ve güçlendirilmiş bir Filistin Yönetimi Gazze'yi yönetmelidir."

Gazze'nin Mahmud Abbas rejimi tarafından yönetilmesine ilişkin planlar bir süredir gündemde.

Fransa da dahil olmak üzere birçok Batılı devlet Abbas rejiminin Gazze'de yönetime getirilmesi yönünde görüş bildirmiş durumda.

Hamas ise Gazze'de ABD ve İsrail'in planları doğrultusunda yeni bir yönetimin göreve getirilmesi planlarına karşı çıktığını belirtiyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum