Fransa İsrail'i seçimlere müdahale etmekle suçladı

Fransa İsrail'i seçimlere müdahale etmekle suçladı

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde İsrail'in Fransa seçimlerine müdahalede bulunduğunu söyledi.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yla gerçekleştirdiği telefon görüşmesi sırasında, İsrail'in Fransa'daki seçimlere müdahil olduğunu ve bunun "kabul edilemez" olduğunu söyledi.

Axios'un haberine göre Macron, İsrail'in diaspora işlerinden sorumlu bakanı Amichai Chikli'nin aşırı sağcı aday Marine Le Pen'i defalarca övmesinden rahatsız oldu.

Avrupa'da ve diasporanın geri kalanında antisemitizmle mücadeleden de sorumlu olan Chikli, Le Pen'i ve Ulusal Birlik partisini defalarca övdü.

Bu ayın başlarında verdiği bir röportajda Le Pen'in "İsrail için mükemmel olacağını" söyleyen Chikli, aşırı sağcı liderle birlikte fotoğraf da çektirdi. Chikli, Netanyahu'nun da Le Pen konusunda "aynı fikirde olduğunu" iddia etti.

Telefon görüşmesi hakkında bilgi sahibi iki kaynağın Axios'a verdiği bilgiye göre Macron geçen hafta yaptıkları telefon görüşmesinde Netanyahu'ya bakanın yorumlarını kast ederek "bu kabul edilemez" dedi.

Netanyahu'nun Macron'a "bakanlarına Fransız parlamento seçimleri hakkında yorum yapmamaları talimatı verdiği" bildirildi, ancak Chikli Ulusal Birlik'e destek vermeye devam etti.

Le Pen ve Ulusal Birlik, dış ilişkilerde İsrail yanlısı bir tutum sergilemiş olsa da aşırı sağcı eğilimleriyle biliniyor.

Partinin eski lideri ve Marine Le Pen'in babası Jean-Marie Le Pen defalarca antisemitizmle suçlanmış ve Nazilerin Yahudileri öldürdüğü gaz odalarından "tarihin bir detayı" olarak bahsetmişti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
2 Yorum