Fransa'da saldırı korkusu: Silah ruhsatları gözden geçirilecek

Fransa'da saldırı korkusu: Silah ruhsatları gözden geçirilecek

Paris'te patlayıcı yüklü kamyonetle polis arabasına çarpan saldırganın silah ruhsatının olduğunun anlaşılması üzerine yeni adımlar atılacak.

Paris'in Champs-Elysees bulvarında Pazartesi günü patlayıcı yüklü bir kamyonetle polis aracına çarpan saldırganın silah ruhsatına sahip olduğunun ortaya çıkması sonucu ülkede ruhsat sahibi kişiler gözden geçirilecek.

Polis kaynakları, aracından iki tabanca ve bir de Kalaşnikof tipi tüfek çıkan saldırgan Adem Caziri'nin 2015 yılından beri şüpheli izleme listesinde olduğunu söyledi.

DW'nin haberine göre İçişleri Bakanı Gerard Collomb mevcut yasalarla izleme listesindeki kişilerin silah ruhsatlarının sistematik bir şekilde ellerinden alınamayacağını söyledi ancak düzenlemeyi gözden geçireceklerini ekledi.

Bireysel özgürlükler rafa kalkıyor

Fransa'nın yeni Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron hükümeti 'terörle mücadele' yasalarında bir dizi sıkılaştırıcı değişiklikler yapmaya hazırlanıyor.

Ancak henüz ayrıntıları belli olmayan değişikliklerin bir kısmı Le Monde gazetesine sızdı. Özellikle günün her saati arama yapmayı kolaylaştıran ve şüphelileri belli bir bölgeye hapseden acil durum uygulamalarının kalıcı hale getirebilecek olması bireysel özgürlükler savunucuları arasında endişe yarattı..

Temmuz 2015'te Akdeniz kıyısındaki Nice kentine kalabalığın arasında dalan bir kamyon 86 kişiyi öldürmüş ve benzer saldırılar aralarında Berlin ve Londra'nın bulunduğu çeşitli Avrupa şehirlerinde tekrarlanmıştı.

Cihat yanlısı gruplar bu tarz saldırıların, Batı ülkelerinin sivilleri hedef olan sınırdışı askeri operasyonlarına karşılık bir misilleme olduğunu iddia ediyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.