Fransa'da 'terörle mücadele'de ev hapsi geliyor

Fransa'da 'terörle mücadele'de ev hapsi geliyor

Fransa'da Ulusal Meclis'ten, OHAL kalktıktan sonra yürürlüğe girecek terörle mücadele yasa tasarısı kapsamında ev hapsine izin veren maddeye onay geldi.

Fransa Ulusal Meclisinde, olağanüstü hal uygulaması (OHAL) kalktıktan sonra yürürlüğe girecek 'terörle mücadele' yasa tasarısı kapsamında 'tehdit' oluşturan kişiler için ev hapsine izin veren madde onaylandı.

'Tehdit 'oluşturan kişilerin ev hapsi cezasının bir yılı aşmayacağı, bu kişilerin elektronik kelepçe takmayı kabul etmesi halinde de bu sürenin bir yılı geçebileceği ifade edildi.

Ülke genelinde OHAL çerçevesinde 20'den fazla cami kapatılırken, herhangi bir sinagog ve kilisede böyle bir durumun yaşandığı bilgisi paylaşılmamıştı. 

Paris'te 13 Kasım 2015'te düzenlenen ve 130 kişinin ölümüne yol açan saldırıların ardından ülkede olağanüstü hal (OHAL) ilan edilmişti. Fransa Ulusal Meclisi, temmuz ayında OHAL uygulamasının 6. kez uzatılmasına karar vermişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.