"Gaziantep'teki geri gönderme merkezinde Kafkasyalı ve Orta Asyalı sığınmacılar ölüyor"

"Gaziantep'teki geri gönderme merkezinde Kafkasyalı ve Orta Asyalı sığınmacılar ölüyor"

Gaziantep'te bulunan Oğuzeli Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan bazı sığınmacıların hastalıklar ve ihmal sebebiyle hayatlarını kaybettiği bildirildi.

Gaziantep'te bulunan Oğuzeli Geri Gönderme Merkezi'nde tutulan bazı sığınmacıların tıbbi ihmal sebebiyle can verdiği belirtildi.

Avukat Arif Emre Dicle, müvekkillerinden edindiği bilgiye geri gönderme merkezinde 2 sığınmacının tüberküloz sebebiyle vefat ettiğini dile getirdi.

Av. Dicle'nin hak ihlalleri yaşayan müvekkillerin Çeçen, Dağıstanlı ve Tacik uyruklu olduğu, vefat edenlerin uyruklarının henüz bilinmediği öğrenildi.

Av. Dicle sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, Kafkasya ve Orta Asya kökenli sığınmacıların kötü şartlarda tutulduğuna vurgu yaparak şu ifadeleri kullandı:

"Oğuzeli Geri Gönderme Merkezinde Muhacirler Ölüyor

Son bir kaç aydır Oğuzeli GGM'de Kafkasya ve Ortaasya kökenli kadın ve çocuk müvekkillerimiz, insan onur ve haysiyetine yaraşmayacak şartlarda en temel insan haklarından mahrum bir halde tutulmaktadır. Daha önce ağır tansiyon hastası yaşlı müvekkilimize kendimizin temin ettiği reçeteli ilaçları dahi GGM idaresince uzunca bir süre verilmemiş, bir çok müvekkil gebe haliyle elverişsiz ve sağlıksız şartlarda idari özetimde tutulmaya devam etmiş, hatta bir müvekkilemiz doğum yaptığı halde doğum sonrası bebeği entübe edilip kendisi GGM'ye geri getirilmiştir ve müvekkilenin bebeği halen entübe edilmiş halde solunum cihazına bağlıyken kendisi de GGM'de idari gözetim altındadır.

Bu mağduriyetler hala yaşanmaya devam ederken yeni bir skandal ve faciayı da dün öğrenmiş bulunduk. Edindiğimiz bilgiye göre biri erkek biri kadın iki yabancı dün tüberküloz nedeniyle GGM'de hayatını kaybetmiştir. GGM içerisinde salgın olduğu tahmin edilmektedir.

Bizler avukatları olarak idari ve adli olarak bütün yollara başvurmuş olmamıza rağmen hiçbir yol ve yöntem maalesef müvekkillerin haklarının korunması yönünde somut bir netice doğurmamış, önümüze bürokratik engeller çıkarılmış, mazlumların çığlıklarına kulak tıkanmıştır. Bu noktada vuku bulacak herhangi bir can kaybının ve doğacak olan telafisi imkansız zararların müsebbibi hukuka ve kanuna aykırı hareket eden vicdanı kararmış olan mercilerdir."

oguzeli.jpg

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
10 Yorum