Gazze ateşkes görüşmeleri İsrail sebebiyle çıkmaza girdi

Gazze ateşkes görüşmeleri İsrail sebebiyle çıkmaza girdi

İsrail'in kalıcı ateşkesi reddetmesi sebebiyle Gazze'de ateşkes görüşmelerinin çıkmaza girdiği belirtildi.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Cumartesi günü yaptığı açıklamada Hamas'la ateşkes anlaşması görüşmelerinin çıkmaza girdiğini, İsrail'in kalıcı bir ateşkesi ve güçlerini Gazze'den çekmeyi istemediğini belirtti.

İsmi açıklanmayan İsrailli yetkili Kanal 12'ye yaptığı açıklamada sürecin çıkmaza girmesinden Hamas'ı sorumlu tuttu:

"Hiçbir hareketin olmadığı bir duruma geldik. İsrail gidebileceği yere kadar gitti. Başkan Biden öneriyi kabul etti. Güvenlik Konseyi İsrail'in savaşı durdurması önerisini oyladı. Artık başka tartışmalara yer yok. Arabulucuların Yahya Sinvar üzerinde bir etkisi kalmadı."

Ateşkesi sağlamaya yönelik girişimler büyük ölçüde başarısız olmaya devam ederken Gazze'deki İsrail saldırıları da sürüyor.

Buna rağmen Katar Cuma günü yaptığı açıklamada, Gazze'de ateşkese varılması ve İsrailli rehinelerin serbest bırakılması için arabuluculuk çabalarını sürdürdüğünü dile getirdi.

Katar Başbakanı Muhammed bin Abdurrahman Âl Sani Madrid'de düzenlediği basın toplantısında, sürece ilişkin Hamas liderliğiyle birkaç toplantı yapıldığını vurguladı.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.