Gazze ateşkes görüşmeleri ne aşamada?

Gazze ateşkes görüşmeleri ne aşamada?

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Gazze ateşkes görüşmelerine dair açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Cuma günü yaptığı açıklamada İsrail ile Hamas arasında uzun süredir müzakere edilen ateşkesin yakın olduğunu ve müzakerecilerin "hedefe doğru ilerlediklerini" belirtti.

Colorado'da düzenlenen Aspen Güvenlik Forumu'nda yaptığı açıklamada Blinken, çözüme kavuşturulması gereken bazı konular bulunduğunu dile getirdi:

"Ateşkesi sağlayacak, rehineleri evlerine döndürecek, kalıcı barış ve istikrarı inşa etmek için bizi daha iyi bir yola sokacak bir anlaşmaya varmak için sonuca yakın olduğumuza inanıyorum. Çözülmesi gereken, müzakere edilmesi gereken bazı konular var. Biz de tam olarak bunu yapmanın ortasındayız."

İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu önümüzdeki hafta Washington'a gidecek ve 24 Temmuz'da ABD Kongresi'nin ortak oturumunda konuşma yapacak. Beyaz Saray'dan Perşembe günü yapılan açıklamaya göre Biden, Başkan'ın koronavirüsten iyileşme sürecine bağlı olarak kendisiyle görüşebilir.

Netanyahu'nun ziyareti sorulan Blinken, Washington'un ateşkes anlaşmasını "bitiş çizgisine getirmek istediğini" söyledi. Blinken, bundan sonrası için net bir plan olmasının kritik önem taşıdığını ve Netanyahu ile yapılacak görüşmelerin muhtemelen bu konu etrafında şekilleneceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.