Gazze ateşkes görüşmelerinde yeni gelişme: Hamas'ın yanıtı iletildi

Gazze ateşkes görüşmelerinde yeni gelişme: Hamas'ın yanıtı iletildi

Hamas'ın ateşkes görüşmelerine dair yanıtının İsrail tarafına iletildiği bildirildi.

İsrail istihbarat teşkilatı Mossad'dan yapılan açıklamada, Katar ve Mısır'ın Çarşamba günü Hamas'ın İsrail'in ateşkes teklifine verdiği yanıtı ilettiği belirtildi.

Axios'a konuşan iki üst düzey İsrailli yetkili Hamas'ın güncellenmiş yanıtının yapıcı olduğunu ve bir anlaşmayla sonuçlanabilecek daha detaylı müzakerelere kapı açtığını söyledi.

Söz konusu görüşmelerin ABD Başkanı Joe Biden tarafından Mayıs ayında iletilen ateşkes teklifi temelinde ilerlediği belirtiliyor.

Üst düzey bir İsrailli yetkili Hamas'ın cevabının Çarşamba günü öğlen saatlerinde İsrail'e iletildiğini dile getirdi.

İsrail müzakere ekibi yanıtı incelemeye başladı. Yetkililer tarafından yapılan ön açıklamada, Hamas'ın yanıtının taraflar arasındaki temel görüş ayrılıklarının kaynağı olan 8. ve 14. maddeler üzerinde bir anlaşmaya varılmasını mümkün kıldığı kaydedildi.

Yetkililer, taraflar ayrıntılı müzakerelere başlasa bile bunun zorlu olacağını ve bir anlaşmaya varmanın muhtemelen birkaç hafta süreceğini kaydetti.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.