Gazze'de 21 bin çocuk kayıp

Gazze'de 21 bin çocuk kayıp

Gazze'de 7 Ekim saldırılarından bu yana 21 bin çocuğun kaybolduğu bildirildi.

Save the Children, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yaklaşık 9 aydır devam eden saldırılarında şimdiye kadar 21 bin çocuğun kayıp olduğunun tahmin edildiğini ifade etti. Kuruluşa göre bu çocuklar enkaz altında kaldığı, İsrail tarafından alıkonuldu, isimsiz mezarlara gömüldü ya da ailelerinden ayrı düştü.

Kuruluş yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik İsrail saldırıları nedeniyle ailelerinden ayrı düşen çocukların sayısının arttığını ve korumasız çocuklara sahip çıkan kişilerin de baskı altında olduğunu belirtti.

Gazze'deki mevcut koşullar altında bilgi toplamak ve doğrulamak neredeyse imkansız. Ancak mevcut raporlar en az 17 bin çocuğun refakatsiz ve ailelerinden ayrı olduğunu gösteriyor. Bu çocukların aileleri ile irtibatı bulunmuyor ve kayıp olarak listeleniyorlar. Yaklaşık 4 bin çocuk ise enkaz altında, İsrail cezaevlerinde veya toplu mezarlarda gömülü durumda.

Save the Children, birçok çocuğun ise İsrail tarafından "zorla kaybedildiğini", bunların arasında bilinmeyen sayıda çocuğun gözaltına alındığını ve Gazze dışına nakledildiğini, kötü muamele ve işkence raporlarının ortasında ailelerinin nerede olduklarını bilmediğini belirtti.

Kuruluş ayrıca İsrail saldırıları sırasında enkaz altında kalan ya da çadırlarda yanarak ölen çocukların cesetlerinin tespit edilmesinin zorlaştığına dikkat çekti.

Kuruluşun Orta Doğu Bölge Direktörü Jeremy Stoner şu ifadeleri kullandı:

"Birçok ebeveyn sevdiklerinin nerede olduğunu bilmiyor. Hiçbir ebeveyn çocuğunu bulmak için molozları ya da toplu mezarları kazmamalı, hiçbir çocuk savaş bölgesinde yalnız ve korumasız kalmamalı."

Stoner, kayıp çocukların bulunması ve eğer hayattalarsa aileleriyle yeniden bir araya getirilmeleri için acil bir ateşkese ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.