Gazze'de 25 yıl sonra ilk kez çocuk felci görüldü

Gazze'de 25 yıl sonra ilk kez çocuk felci görüldü

Gazze'de İsrail saldırılarının neden olduğu sağlık krizi sebebiyle 25 yıl sonra ilk kez çocuk felci hastalığı bölgede görüldü.

Filistin Sağlık Bakanlığı Cuma günü yaptığı açıklamada Gazze'de 25 yıl sonra ilk kez bir çocuk felci vakasının görüldüğünü belirtti.

Ramallah'taki Sağlık Bakanlığı, Ürdün'de yapılan testlerin neticesinde, Gazze Şeridi'nin orta kesiminde aşılanmamış 10 aylık bir çocukta hastalık görüldüğünün doğrulandığını kaydetti.

Gazze'de 25 yıldır çocuk felci vakası görülmemişti, ancak Haziran ayında bölgenin atık suyundan toplanan örneklerde çocuk felci virüsü tespit edilmişti.

Sağlık Bakanlığı "Doktorlar çocuk felciyle uyumlu semptomların varlığından şüphelendiler. Ürdün'ün başkenti Amman'da gerekli testlerin yapılmasının ardından enfeksiyon doğrulandı." açıklamasında bulundu.

Çoğunlukla kanalizasyon ve kirli su yoluyla yayılan çocuk felci oldukça bulaşıcı bir hastalık. Çocuklarda şekil bozukluklarına ve felce neden olabilen hastalık ölümlere de yol açabiliyor ve çoğunlukla beş yaşın altındaki çocukları etkiliyor.

İsrail ablukası ve saldırıları sebebiyle bölgede aşılama yapılamazken, altyapı ve sağlık krizleri salgınların önüne geçilmesine de engel oluyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.