Gazze'de 3 bin 500 çocuk açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya

Gazze'de 3 bin 500 çocuk açlıktan ölme tehlikesiyle karşı karşıya

İsrail ablukası nedeniyle Gazze Şeridi'nde en az 3 bin 500 çocuğun açlıktan ölüm riskiyle karşı karşıya olduğu bildirildi.

İsrail'in Gazze'deki saldırıları ve ablukası sebebiyle bölge genelinde şiddetli bir açlık ve kıtlık yaşanıyor.

Bölgedeki sivillerin yaşamlarına devam edebilmesi için gereken insani malzemeler de İsrail ablukası sebebiyle bölgeye ulaşamıyor.

Gönderilen yardımların yetersiz kaldığı Gazze'de uzun süredir açlıktan ölümler yaşanıyor. Açlık özellikle bebekleri, çocukları, yaşlıları ve hastaları etkiliyor.

Gazze'deki Hükümet Medya Ofisi, bölge genelinde 3 bin 500'den fazla Filistinli çocuğun İsrail'in aç bırakma politikası nedeniyle ölüm riski altında olduğunu belirtti.

Açıklamada, beş yaşın altındaki çocukların akut yetersiz beslenmeden muzdarip oldukları ve bulaşıcı hastalıklara maruz kaldıkları kaydedildi.

İsrail'in yardımlara uyguladığı ablukanın gıda, süt, besin takviyesi ve aşı sıkıntısına yol açtığı da vurgulandı.

Gazze'de 7 Ekim'den bu yana açlık ve susuzluğa bağlı komplikasyonlar sebebiyle en az 37 kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Bunların büyük kısmı bebeklerden oluşuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.