Gazze'de açlık sebebiyle çocuklar ağaç yaprağı topluyor

Gazze'de açlık sebebiyle çocuklar ağaç yaprağı topluyor

Gazze'de İsrail ablukasının yol açtığı açlık sebebiyle bölge halkının ağaç yapraklarını yemek durumunda kaldığı bildiriliyor.

İsrail Gazze Şeridi'ne yönelik ablukasını 7 Ekim'den bu yana yoğunlaştırmış durumda.

Gazze içerisine gıda, su ve ilaç girişi İsrail tarafından kısıtlanıyor. Bu sebeple bölgedeki birçok noktaya temel ihtiyaç maddeleri giremiyor.

İsrail ablukasının yol açtığı açlık sebebiyle Gazze genelinde şimdiye kadar 40'ı aşkın kişi hayatını kaybetmiş durumda.

Açlıktan ölenlerin çoğunu bebekler oluşturuyor.

Yerel kaynaklar, Gazze'nin özellikle kuzey bölgelerinde halkın, açlıktan ölmemek için ağaç yapraklarını yemeye başladığını belirtti.

Bölgedeki çocukların ağaçlardan ve çeşitli bitkilerden topladıkları yaprakları ayıkladığı anların görüntüleri sosyal medyada servis edildi.

gazze-yaprak.jpg

İsrail ablukasının yanı sıra yoğun bombardımanlar da bölgede zaten kısıtlı durumdaki gıda ve su kaynaklarını neredeyse tamamen kullanılamaz hale getirdi.

Abluka ve saldırıların devam etmesi halinde Gazze genelinde açlık ve açlığa bağlı komplikasyonlar sebebiyle yaşamını yitirenlerin artmasından endişe ediliyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.