Gazze'de beş yaş altı 8000 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle tedavi görüyor

Gazze'de beş yaş altı 8000 çocuk yetersiz beslenme nedeniyle tedavi görüyor

İsrail'in 250 günü geride bırakan saldırıları nedeniyle Gazze'de hayatını kaybedenlerin sayısı, tamamına yakını kadın ve çocuklar olmak üzere 37 bini aştı.

Fotoğraf: Mousa Salem

Dünya Sağlık Örgütü, (DSÖ) savaşın başlamasından bu yana Gazze'de beş yaş altı 8.000'den fazla çocuğun akut beslenme yetersizliği nedeniyle tedavi altına alındığını açıkladı.

DSÖ Başkanı Tedros Adhanom Ghebreyesus, bu çocuklardan 28'inin hayatını kaybettiğini ve Gazze nüfusunun önemli bir bölümünün şu anda felaket boyutlarında açlık ve kıtlık benzeri koşullarla karşı karşıya olduğunu söyledi.

Bir basın toplantısı düzenleyen Ghebreyesus, "Gıda sevkiyatının arttığına dair haberlere rağmen, en çok ihtiyacı olanların yeterli miktarda ve kalitede gıda aldığına dair bir kanıt yok" dedi.

"Beş yaşın altındaki 8,000'den fazla çocuğa akut yetersiz beslenme teşhisi konuldu ve tedavi edildi." dedi.

Bu çocuklardan 1.600'ünün şiddetli zayıflama olarak da bilinen ve yetersiz beslenmenin en ölümcül şekli olan şiddetli akut yetersiz beslenmeden muzdarip olduğunu söyledi.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.