Gazze'de dört günlük ikizler İsrail saldırısında öldü

Gazze'de dört günlük ikizler İsrail saldırısında öldü

İsrail'in düzenlediği saldırıda acılı babanın eşi ve ikizlerin büyükannesi de hayatını kaybetti.

Yeni doğan ikizlerin babası çocukların doğum belgelerini çıkarmak için yerel bir devlet dairesine gittiği sırada Gazze'deki bir İsrail saldırısında iki çocuğunu da kaybettiğini öğrendi.

Bir erkek olan Asir ve kız olan Aysel, babaları doğum belgelerini çıkarmaya gittiğinde yalnızca dört günlüktü.

Babaları Muhammed Ebu Kumsan uzaktayken komşuları ona ulaşıp Deyr el Belah'taki evlerinin vurulduğunu söyledi.

İsrail'in düzenlediği saldırıda Ebu Kumsan'ın eşi ve ikizlerin büyükannesi de hayatını kaybetmiş.

Daha sonra eve gelen acılı babanın ne olduğunu anlamaya çalıştığı ilk andaki görüntüler sosyal medyada yayıldı. Acılı baba daha sonra ailesinin cenaze namazına katıldı.

Acılı baba İsrail saldırısında ölen ailesi ve çocukları için, "Ne olduğunu anlamadım, onlara daha doyamamıştım bile" ifadelerini kullanırken elindeki doğum belgelerini kameralara çevirdi.

115 bebek savaş sırasında doğdu ve İsrail tarafından öldürüldü.

Gazze'deki Filistin Sağlık Bakanlığı devam eden İsrail saldırılarında 7 Ekim'den bu yana 115 bebeğin bombardımanın gölgesinde doğduğunu ve öldüğünü belirtti.

Ancak bunlar resmi olarak kayıt altına alınabilen rakamlar.

AP haber ajansına göre aile, İsrail-Gazze savaşının ilk haftalarında Gazze Şehri'ni boşaltma emrine uymuş ve İsrail ordusunun talimatıyla şeridin orta kesiminde bir sığınak aramıştı.

İsrail ordusu söz konusu saldırıyla ilgili hiçbir açıklama yapmadı.

Son birkaç hafta içerisinde Gazze'de başta sivillerin sığındığı okullar olmak üzere çok sayıda sivil yaşam alanı İsrail savaş uçakları tarafından yüksek tahrip gücüne sahip bombalarla hedef alındı.

Cumartesi günü İsrail'in Gazze'de yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı bir okul binasına düzenlediği hava saldırısında 100'den fazla kişi hayatını kaybetti.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı verilere göre İsrail'in 7 Ekim'den bu yana devam eden saldırılarında yaklaşık 40.000 Filistinli hayatını kaybetti.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum