"Gazze'de gerçek ölü sayısı 45 binin üzerinde"

"Gazze'de gerçek ölü sayısı 45 binin üzerinde"

Euro-Med Monitor, Gazze'de İsrail saldırılarında ölenlerin gerçek sayısının 45 binin üzerinde olduğunu belirtti.

İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki saldırılarında can kaybı her geçen gün artıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı can kaybını 37 bin olarak açıklarken, insan hakları kuruluşları gerçek can kaybı rakamlarının bunun çok daha üzerinde olduğu görüşünde.

Euro-Med Monitor adlı insan hakları grubu tarafından yayınlanan son rakamlara göre, İsrail saldırılarında öldürülen Filistinlilerin sayısı 45 bini aşmış durumda.

Buna göre 7 Ekim'den bugüne Gazze'de toplam 45 bin 223 Filistinli yaşamını yitirmiş durumda. Bunların yüzde 91'inin sivillerden oluştuğunu belirten Euro-Med Monitor toplam 15 bin 620 çocuğun ve 10 bin 173 kadının öldürüldüğünü kaydetti.

Rakamlara göre alıkonulan ve ortadan kaybolan Filistinlilerin sayısı ise 2 bin 750. Bunlardan bir kısmının İsrail'deki gözaltı kamplarında olduğu, bir kısmının ise infaz edilerek toplu mezarlara gömüldüğü düşünülüyor.

İsrail saldırıları halen devam ettiği için bölgedeki tüm cesetlere erişilemiyor. Bazı cenazelerin yollarda çürüdüğü, bazılarının ise aile üyeleri tarafından kayıtlara geçmeden defnedildiği belirtiliyor. Bu sebeple ölü sayısına ilişkin gerçek rakamların saldırıların sona ermesinin ardından netleşeceği dile getiriliyor.

Ancak insan hakları kuruluşları tarafından yayınlanan rakamlar, gerçek ölü sayısının 50 bin seviyesine ulaştığı yönünde.

Bu rakamlara göre İsrail 7 Ekim'den bu yana Gazze'deki nüfusun yüzde 2.2'sini öldürmüş durumda.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.