Gazze'de hamile kadınlar açlık sebebiyle bebeklerini kaybediyor

Gazze'de hamile kadınlar açlık sebebiyle bebeklerini kaybediyor

Gazze Şeridi'ne İsrail'in yol açtığı açlık nedeniyle birçok hamile kadının bebeklerini kaybettiği ifade edildi.

Gazze'de faaliyet gösteren bir İngiliz sivil toplum kuruluşu, Filistinlilerin ciddi bir açlık kriziyle karşı karşıya olduğunu vurguladı.

ActionAid Çarşamba günü yaptığı açıklamada insani durumun "son derece endişe verici" olduğunu belirtti ve bölgede hamile kadınların açlık sebebiyle düşük yaptığını ve bebeklerini kaybettiğini vurguladı:

"Gazze'deki çalışanlarımız ve ortaklarımız, hamile kadınların yetersiz beslendikleri için bebeklerini kaybettikleri ve çaresiz annelerin açlıktan ölmek üzere olan çocuklarını besleyecek bir şey bulmakta zorlandıkları mevcut durumla ilgili üzücü bir tablo çiziyor."

ActionAid'den yapılan açıklamada, "Dün bir grup BM uzmanı, son günlerde üç çocuğun daha yetersiz beslenmeden öldüğünü ifade ederek Gazze'de kıtlığın yayılmakta olduğuna dair sert bir uyarıda bulundu" denildi.

Yetersiz beslenme ve açlık, özellikle bebeklerin ve çocukların vücutlarına geri dönülmesi mümkün olmayan zararlar veriyor.

Açlık sebebiyle vücudu zarar gören ve tedavi altına alınan siviller özel bakıma gereksinim duyuyor. İsrail ablukası sebebiyle bu bakım mümkün olmadığı için birçok sivil yaşamını yitiriyor.

Güncel rakamlara göre Gazze'de 7 Ekim'den bu yana açlık ve susuzluğa bağlı komplikasyonlar sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 40'ı geçti.

Bunların büyük kısmı bebeklerden oluşuyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.