Gazze'de hepatit salgını yayılıyor

Gazze'de hepatit salgını yayılıyor

İsrail saldırıları sebebiyle altyapı ve sağlık krizi yaşanan Gazze'de hepatit vakalarının arttığı dikkat çekiyor.

BM Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA), İsrail saldırılarının hedefindeki Gazze'de 7 Ekim'den bu yana yaklaşık 40 bin hepatit vakası kaydedildiğini açıkladı.

UNRWA yaptığı açıklamada "Umutsuz sağlık koşulları Hepatit A dahil hastalıkların yayılmasını kolaylaştırıyor." dedi.

Kuruluş haftada 800 ila 1000 vakanın kaydedildiğini belirtti.

İnsanların kitlesel olarak yerlerinden edilmesi, aşırı kalabalık barınaklar, temiz su, sabun ve diğer hijyen malzemelerinin eksikliği nedeniyle Gazze'de daha fazla çocuk Hepatit A'ya yakalanma riski altında.

İsrail güçlerinin 6 Mayıs'ta Refah'a askeri operasyon başlatmasından bu yana, temel malzemelerin bölgeye girişi zorlaşmış durumda.

Gazze Şeridi'ndeki UNRWA Sağlık Programı Şefi Dr. Gada el Cedbe şu ifadeleri kullanıyor:

"Hepatit A salgını savaş sırasında Gazze'de yayılıyor. Yerlerinden edilen aileler aşırı kalabalık kamplarda ve barınaklarda korkunç ve insanlık dışı koşullarda yaşıyor. Temiz su, hijyen kitleri ve uygun atık ve kanalizasyon yönetiminden yoksunlar. Bu kriz, UNRWA sağlık programının hastaların ihtiyaçlarına cevap vermesini son derece zorlaştırmaya devam ediyor."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.