"Gazze'de insanlar bir deri bir kemik kalıp açlıktan ölüyor"

"Gazze'de insanlar bir deri bir kemik kalıp açlıktan ölüyor"

Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü, Gazze'de yaşanan açlığa ilişkin uyarılarda bulundu.

Dünya Gıda Programı (WFP) İcra Direktörü, Gazze'de çocukların ve yetişkinler "bir iskelet haline geldikten sonra açlıktan öldüğünü" söyledi.

WFP İcra Direktörü Cindy McCain, personelinin bölgedeki durumu "tam bir felaket" olarak tanımladığını belirtirken, insani yardım konvoylarının bölgeye sokulmasında ciddi sorunlar olduğunu ifade etti.

McCain şu ifadeleri kullandı:

"Bir çocuğun iskelet haline gelene kadar kilo kaybettiğini ve bu sebeple can verdiğini düşünün. Bir yetişkinin başına da aynı şeyin geldiğini hayal edin. İşte sahada gördüğümüz şey bu. Eğer şimdi içeri girebilseydik, ciddi bir kıtlığı engelleyebilirdik ama henüz o noktada değiliz ve içeri giremiyoruz."

McCain, İsrailli yetkilileri WFP'nin Gazze'ye tam erişim sağlamasına yardımcı olmaya çağırırken, Gazze'ye erişmeyi başaran kamyonların da genellikle kaos koşullarıyla uğraşmak zorunda kaldığını ifade etti. İsrail'in konvoyları engellediğini ve geciktirdiğini kaydetti.

Gazze'deki vahim durumun yükünü çocukların çektiğini ifade eden McCain, bölgeye ulaşan kısıtlı miktarda yardımın kimlere dağıtılacağı konusunda karar vermenin de oldukça zor oluğunun altını çizdi:

"Finansman yetersizliği nedeniyle, karnı aç olanların payını açlıktan ölmek üzere olanlara vermek zorundayım. Bunu nereden yapacağıma karar vermem gerekiyor. Bunlar her gün verdiğim ve geceleri uykularımı kaçıran kararlar."

İsrail'in son haftalarda Refah ve Gazze kent merkezinde başladığı saldırılara da değinen McCain, saldırılar sebebiyle insanların "daha dar alanlara itildiğini" ve "bunun da temizlik, gıda, su ve ilaç tedarikinde sorunlara yol açtığını" vurguladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.