Gazze'de sokak çatışmaları şiddetleniyor

Gazze'de sokak çatışmaları şiddetleniyor

Gazze'nin kuzeyindeki Cebaliye'de İsrail ordusu ile Filistinli direniş grupları arasındaki çatışmaların sürdüğü bildiriliyor.

İsrail ordusu 11 Mayıs günü Gazze kent merkezinin kuzeyindeki Cebaliye'ye ve bölgedeki mülteci kampına yönelik şiddetli bir saldırı başlattı.

Saldırıların ardından bölgede şiddetli sokak çatışmaları başladı.

İsrail ordu güçleriyle Kassam Tugayları öncülüğündeki Filistinli direniş grupları arasındaki yoğun çatışmalar halen devam ediyor.

İsrail bölgeyi yoğun hava saldırılarıyla hedef alıyor. Saldırılarda sivil alanlar da İsrail tarafından vuruluyor ve çok sayıda sivil hayatını kaybediyor. Yerel kaynakların aktardığı bilgilere göre 5 gündür yoğunlaşan bombardımanlarda sivillere ait onlarca ev yıkıldı.

Bölgede yaralanan sivillere yardım için seferber olan ambulansların da İsrail tarafından bombalandığı bildirildi.

Al Jazeera'nin Gazze'deki muhabirlerinden Tarık Ebu Azzum, Cebaliye mülteci kampında çatışmaların şiddetlendiğini ve İsrail ordusunun saldırılarını her geçen saat artırdığını vurguladı.

Azzum son saatlerde kampın merkezindeki pazar yerine yönelik bombardımanda da belirgin bir artış olduğunu söyledi.

Kassam Tugayları özellikle bölgedeki tünel ağları üzerinden İsrail güçlerine saldırmayı ve pusular gerçekleştirmeyi sürdürüyor.

Bölgedeki çatışmalarda şimdiye dek çok sayıda İsrail askeri aracının roketler ve patlayıcılarla vurulduğu ifade ediliyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum