Gazze'de üç İsrail askeri daha öldü

Gazze'de üç İsrail askeri daha öldü

Gazze'nin kuzeyinde devam eden çatışmalarda İsrail işgal güçlerinden üç askerin daha öldüğü bildirildi.

İsrail ordusu Perşembe günü yaptığı açıklamada, "Hamas'ın bölgede yeniden güçlenmesini engellemek" amacıyla bu hafta yeni bir kara saldırı başlattığı Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki çatışmalarda üç yedek askerin öldüğünü duyurdu.

Askerlerin el yapımı patlayıcıyla hedef alındığı belirtildi.

460'ıncı Tugaya bağlı 5460'ıncı destek birliğinde görev yapan üç askerin isimleri şöyle:

32 yaşındaki Uzman Çavuş Ori Moshe Borenstein.

37 yaşındaki Binbaşı Netanel Hershkovitz.

32 yaşındaki Üstçavuş Tzvi Matityahu Marantz.

İsrail işgal güçleri tarafından açıklanan rakamlara göre son ölen askerlerle birlikte Gazze'deki kara işgalinde ölen asker sayısı 353'e yükseldi.

İsrail ordu kaynaklarının ölen, yaralanan veya kaybolan askerlerlerle ilgili verileri açıklarken yoğun bir sansür uyguladığı biliniyor.

Öte yandan İsrail işgal güçleri bu hafta başında başlattıkları yeni bir saldırıyla Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki bölgeleri insansızlaştırmaya çalışırken sivillerin sığındığı okul, cami ve diğer yapıları yoğun şekilde hedef alıyor.

Son olarak İsrail işgal güçlerinin Gazze Şeridi'nin orta kesimindeki Deyr el Belah'ta bir okula düzenlediği hava saldırısında en az 28 kişi can verdi.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
4 Yorum