Gazze'deki hastanelerden 'jeneratör' çağrısı: "İmkanlar tükenmek üzere"

Gazze'deki hastanelerden 'jeneratör' çağrısı: "İmkanlar tükenmek üzere"

Gazze Şeridi'nde faaliyet gösteren Filistin Sağlık Bakanlığı, hastanelerdeki jeneratörlerin durmanın eşiğinde olduğunu belirtti.

Gazze Şeridi'nde İsrail'in saldırıları 9 aydır devam ediyor.

Saldırılarda hastaneler özellikle hedef alınarak hizmet dışı bırakılmaya çalışılıyor.

İsrail bu amaçla hastanelerin enerji kaynağı olan jeneratörleri vuruyor ve jeneratörlerin çalışmasını sağlayan yakıt kaynağının bölgeye erişimini de kısıtlıyor.

Bölgede birçok hastane kısıtlamalar sebebiyle hizmet veremiyor.

Filistin Sağlık Bakanlığı, enerji kriziyle ilgili bir uyarı yayınlayarak, bölgeye acilen yardım ulaştırılmasını talep etti.

Açıklamada " uluslararası topluma, uluslararası kuruluşlara, tüm Arap ve İslam ülkeleriyle ve dost ülkelere" çağrıda bulunularak "Sağlık sisteminin kurtarılması ve hastanelerin işleyişinin sağlanması için gerekli sayıda jeneratörün satın alınması ve destek sağlanması gerektiği" kaydedildi.

Jeneratörlerin yakıt sıkıntısı çektiği, ayrıca gerekli bakımların yapılamadığı ve yeder parçaların bulunamadığı vurgulanan açıklamada "önümüzdeki dönemde bazı büyük jeneratörlerin hizmet dışı kalmasını bekliyoruz" denildi.

Sağlık Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde "El Aksa Şehitleri Hastanesi'nin ana jeneratörlerinden birinin arızalandığını" vurgulayarak "bu bir felaketin kapıda olduğu ve hastanenin tamamen hizmet dışı kalacağı anlamına geliyor." ifadelerine yer verdi.

Açıklama şu ifadelerle son buldu:

"Sağlık Bakanlığı, savaşın başından bu yana çeşitli uluslararası kuruluşlarla jeneratör temini ve satın alınması konusunda çalışma yapmaya çalışıyor. Ancak İsrail'in engelleme kararı sebebiyle herhangi bir sonuç alamıyor."

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.