Gazze'deki savaşın İsrail'e maliyeti 67 milyar dolar

Gazze'deki savaşın İsrail'e maliyeti 67 milyar dolar

İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, 2025 yılına kadar Gazze'deki savaşın maliyetinin 67 milyar dolar olacağını ifade etti.

İsrail Merkez Bankası Başkanı Amir Yaron, Gazze'de devam eden savaşın 2023-2025 yılları arasında İsrail'e 67 milyar dolara mal olacağını açıkladı.

Yaron savunma harcamaları, sivil ihtiyaçlar için yapılan harcamalar ve vergi geliri kaybı olarak 253 milyar şekel (67 milyar dolar) bir maliyet oluşacağı tahminini paylaştı.

Bir konferansta konuşan Yaron, güvenlik ve sivil savaş maliyetlerinin bütçeye yük getirdiği uyarısında bulundu. Yaron, gelecekteki güvenlik bütçesinin kalıcı olarak büyümesi ve makroekonomik bir etkiye sahip olmasının beklendiğini söylerken orduya "açık çek" verilmesine karşı uyarıda bulundu:

"Müreffeh bir ekonomi güvenlik gerektirir ve güvenlik de müreffeh bir ekonomi gerektirir. Bu nedenle, savaş beraberinde kalıcı savunma harcamaları için açık çek getirmemeli ve uygun dengeler bulunmalıdır."

Daha önceki tahminlerde savaşın maliyetinin 200 milyar şekel olacağı ifade ediliyordu.

Zaman içerisinde savaşın İsrail'e maliyetinin tahminlerin üzerine çıkması dikkat çekiyor.

İsrail, savaş maliyetleri konusunda kendi iç bütçesinin yanı sıra ABD'den aldığı askeri, siyasi ve iktisadi yardıma da bel bağlıyor.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.