Gazzeli baba 6 aydır kayıp olan oğlunu arıyor

Gazzeli baba 6 aydır kayıp olan oğlunu arıyor

İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırılar sırasında küçük çocuğu kaybolan bir baba oğlunu aramaya devam ediyor.

Filistinli baba Gazze'de altı aydır kayıp olan çocuğunun bulunması için çağrıda bulundu.

Usame en Neccar, 11 yaşındaki oğlu Mahmud en Neccar'ı altı aydır arıyor ve bulunması için halka çağrıda bulunuyor.

Filistinli baba, Filistinli gazeteci Moamen Abu Odeh tarafından Instagram sayfasında yayınlanan bir videoda şunları söyledi:

"Küçük bir çocuk olan oğlumu, Cebaliye kampından Gazze limanı yakınlarındaki El Ezher Üniversitesi bölgesine göç ederken kaybettim. Oğlum hakkında bilgisi olan vicdan sahiplerine beni bilgilendirmeleri için sesleniyorum."

Esad en Neccar, Gazze'deki saldırılarda kaybolan çocuğunu arayan binlerce babadan yalnızca biri.

Save the Children, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yaklaşık 9 aydır devam eden saldırılarında şimdiye kadar 21 bin çocuğun kayıp olduğunu tahmin ediyor.

Kuruluş yaptığı açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah kentine yönelik İsrail saldırıları nedeniyle ailelerinden ayrı düşen çocukların sayısının arttığını ve korumasız çocuklara sahip çıkan kişilerin de baskı altında olduğunu belirtti.

Gazze'deki mevcut koşullar altında bilgi toplamak ve doğrulamak neredeyse imkansız. Ancak mevcut raporlar en az 17 bin çocuğun refakatsiz ve ailelerinden ayrı olduğunu gösteriyor. Bu çocukların aileleri ile irtibatı bulunmuyor ve kayıp olarak listeleniyorlar. Yaklaşık 4 bin çocuk ise enkaz altında, İsrail cezaevlerinde veya toplu mezarlarda gömülü durumda.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.