Gazzeliler bir kez daha Han Yunus'u terk ediyor

Gazzeliler bir kez daha Han Yunus'u terk ediyor

Han Yunus'un büyük bir bölümü İsrail'in bu yılın başlarında başlattığı saldırılarda yerle bir edilmişti.

İsrail'in tahliye emri vermesinin ardından Filistinliler Gazze'nin ikinci büyük kenti Han Yunus'un doğusundaki bölgelerden kaçmaya başladı.

Gece boyunca ve sabah saatlerinde görgü tanıkları Han Yunus ve çevresinde çok sayıda İsrail saldırısı gerçekleştiğini bildirdi. Bir tıbbi kaynak ve Filistin Kızılayı 8 kişinin öldüğünü ve 30'dan fazla kişinin yaralandığını belirtti.

Gazze'de bulunan Sağlık Bakanlığı'nın tahliye etmelerini söylediği hastalar ve sağlık personeli de bölgedeki Avrupa Gazze hastanesini terk ediyor.

İsrail ordusunun kendisi hastane için bir tahliye emri yayınlamadı.

Kızıl Haç'ın başka bir hastaneye nakledilme sürecindeki hastalara yardım ettiği bildirildi.

Gazze'deki BM Filistinli Mülteciler Ajansı (UNRWA) yetkilisi Louise Wateridge, bir kez daha evlerini terk etmek zorunda kalan insanların nereye gidebileceğini sorarak şunları söyledi:

"Bu bölgede insanlar zaten Refah askeri operasyonundan sonra ağır hasar görmüş, yıkılmış, yapısal olarak güvenli olmayan binalarda yaşamlarını sürdürmek zorunda kaldılar"

İsrail ordusu Gazze'deki son operasyonuyla ilgili bir açıklama yaparak Pazartesi günü Han Yunus bölgesinden İsrail'e doğru fırlatılan 20 kadar rokete karşılık verildiğini duyurdu.

Açıklamada şöyle denildi: " İsrail ordusu gece boyunca, roketlerin atıldığı bölgede bulunan ve aralarında bir silah depolama tesisi, operasyon merkezleri ve ilave terörist altyapı tesislerinin de bulunduğu terör hedeflerini vurdu.”

Filistin İslami Cihad hareketinin silahlı kanadı Pazartesi günü Gazze'den İsrail'e aylardır düzenlenen en büyük saldırıyı gerçekleştirdiğini açıkladı.

Han Yunus'un büyük bir bölümü İsrail'in bu yılın başlarında başlattığı saldırılarda yerle bir edilmişti.

Bazı sakinlerinin daha sonra geri döndüğü şehir neredeyse tanınmaz halde. Yine de pek çok kişi İsrail'in Refah'taki saldırısından korunmak için geri döndü.

Şimdi, bir kez daha, yeni bir saldırıdan korkan pek çok kişi hareket halinde.

Kaynak: Mepa News, BBC

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum