Geçtiğimiz yıl 1.5 milyonun üzerinde Afgan ülkesine geri döndü

Geçtiğimiz yıl 1.5 milyonun üzerinde Afgan ülkesine geri döndü

Bakan vekiline göre göçmenler için geçici kamplarda birçok olanak sağlanıyor ve güvenli bir şekilde illerine naklediliyorlar.

Mülteciler ve Geri Dönüş Bakan Vekili Halilurrahman Hakkani, geçtiğimiz yıl 1,5 milyondan fazla Afgan göçmenin ülkeye geri döndüğünü söyledi.

Bir hastanenin açılışında konuşan Mülteciler ve Geri Dönüş Bakan Vekili, aralarında İran ve Pakistan'ın da bulunduğu bazı ülkelerin Afgan göçmenlere kötü davrandığını ve onları taciz etmeyi ve kötü muamelede bulunmayı bırakmaya çağırdıklarını da sözlerine ekledi.

Mülteciler ve Geri Dönüş Bakan Vekili konuyla ilgili olarak şunları söyledi: "Şu anda sadece Pakistan'dan 600.000'den fazla göçmen geldi ve İran'dan geçen yıl (güneş takvimi) Hamal ayının başından bu yıl Hamal ayının sonuna kadar bir milyon göçmen geri döndü."

Bakan vekiline göre göçmenler için geçici kamplarda birçok olanak sağlanmakta ve göçmenler güvenli bir şekilde illerine nakledilmektedir.

Mülteciler ve Geri Dönüş Bakan Vekili sözlerine şöyle devam etti: "Burada defalarca talepte bulunduğumuz iki ülkenin büyükelçileri ve maslahatgüzarları bize taahhütte bulundular ve biz de bunu gelen temsilcilerle paylaştık."

Yeni dönen göçmenlerin çoğu hükümetten kalıcı barınma ve iş olanakları talep etti.

Pakistan'dan sınır dışı edilen bir göçmen olan Nur Han, "Geri dönenlerin çoğunun toprağı yok ve onlara toprak dağıtılmalı" diye konuştu.

Pakistan'dan sınır dışı edilen bir diğer göçmen Cavid ise "Geri dönen göçmenler için iş ve eğitim fırsatları eşitlenmeli" dedi.

Paktiya eyaletinin başkenti Gardez kentindeki göçmen kampında UNHCR tarafından 375.000 ABD doları maliyetle inşa edilmekte olan hastane önümüzdeki altı ay içinde tamamlanarak faaliyete geçecek.

Kaynak: Mepa News, TOLO News

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.