Güney Kıbrıs okullarda cep telefonu kullanımını yasaklıyor

Güney Kıbrıs okullarda cep telefonu kullanımını yasaklıyor

Bakanlık öğrencilerin telefonlarını okula getirmelerinin yasaklanmayacağını ancak açamayacaklarını söyledi.

Güney Kıbrıs Eğitim Bakanı Çarşamba günü yaptığı açıklamada, cep telefonlarının öğrencilerin dikkatini dağıttığını ve anti-sosyal davranışlara yol açtığını belirterek okullarda cep telefonu kullanımını yasaklayacaklarını duyurdu.

Bakan Athena Michaelidou, yetkililerin yasağı parlamentoda görüşüldükten sonra uygulamaya koymayı planladıklarını söyledi.

Bakan, Güney Kıbrıs'ın BM kuruluşu UNESCO'nun tavsiyelerini takiben yasağı yürürlüğe koyma konusunda birkaç Avrupa ülkesini takip edeceğini söyledi.

Michaelidou, "Cep telefonu kullanımının öğrencilerin dikkatini derslerinden uzaklaştırdığı açık, ancak öncelikle anti-sosyal davranışlardaki artışla bağlantılı" dedi.

Öğrencilerin telefonlarını okula getirmelerinin yasaklanmayacağını ancak açamayacaklarını söyledi.

Resmi verilere göre Güney Kıbrıs'ta 1.4 milyonun biraz üzerinde cep telefonu kullanılıyor ve bu rakam hükümet kontrolündeki bölgelerde yaşayan 1 milyonun altındaki nüfustan daha fazla.

Kaynak: Mepa News, Ajanslar

uyg.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.