Hamaney: Gerekirse İsrail'e yeniden saldırırız

Hamaney: Gerekirse İsrail'e yeniden saldırırız

İran lideri Hamaney İsrail'e yönelik füze saldırılarıyla ilgili konuştu ve söz konusu saldırıların "tamamen meşru" olduğunu ifade etti.

İran lideri Ali Hamaney Cuma günü İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırısının “yasal ve meşru” olduğunu savundu.

Cuma namazı hutbesinde konuşan Hamaney, “Silahlı kuvvetlerimizin birkaç gece önce gerçekleştirdiği operasyon tamamen yasal ve meşruydu” dedi.

Hamaney İsrail'in karşılık vermesi halinde yeni saldırılar gerçekleştirmekle tehdidinde de bulundu.

Hamaney, siyasi ve askeri karar alma mekanizmalarının saldırılar üzerinde değerlendirme yaparak en uygun zamanı seçtiğini, gerekirse saldırıların bu düzen içerisinde tekrarlanabileceğini ifade etti.

Hamaney'in İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ı hedef aldığı saldırıdan bu yana "güvenli bir yerde" saklandığı ifade ediliyordu.

Hizbullah'ın birçok üst düzey askeri isminin İsrail saldırılarında hedef alınması ve son olarak Hasan Nasrallah'ın beraberindeki birçok üst düzey isimle birlikte Beyrut'taki bir yeraltı karargahında öldürülmesi Hizbullah içerisindeki İsrail sızmalarını gündeme getirdi.

Kaynaklar Hizbullah'ın hedef alındığı saldırıların ardından İran lideri Hamaney'in güvenlik tedbirlerini artırdığını ve birçok üst düzey Devrim Muhafızları mensubunun soruşturmadan geçirildiğini aktardı.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
5 Yorum