Hamas: ABD İsrail'e Gazze'de daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yaktı

Hamas: ABD İsrail'e Gazze'de daha fazla katliam yapması için yeşil ışık yaktı

Hamas, ABD tarafının Gazze'de ateşkes sağlanmasına yönelik müzakereler konusunda yaptığı açıklamalara tepki gösterdi.

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas), ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze Şeridi'nde ateşkes anlaşmasına varılamaması konusunda kendilerini eleştirmesine tepki gösterdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada, Biden'ın "Hamas görüşmelerden geri adım attı" açıklamasının gerçeği yansıtmadığı belirtilirken "Biden ve Blinken'in açıklamaları yanıltıcı iddialardır ve saldırganlığa son vermek isteyen Hamas'ın gerçek pozisyonunu yansıtmamaktadır" denildi.

İsrail'in "görüşmelerde sürekli olarak yeni şartlar ileri sürdüğü ve uzlaşıya varmayı zorlaştırdığı" ifade edilen açıklamada, "ABD'nin bölgede daha fazla katliam gerçekleştirmesine yeşil ışık yaktığı" vurgulandı şu ifadelere yer verildi:

"Bu açıklamalar, ABD'nin Siyonist işgalin tarafını tutması, Gazze Şeridi'ndeki savunmasız sivillere yönelik saldırı ve imha savaşına tam ortaklığı ve ulusal davamızı tasfiye etme çabaları çerçevesinde yapılmaktadır. Bu açıklamalar, halkımızı yok etme ve yerinden etme amaçları doğrultusunda, ABD'nin Siyonist aşırılık yanlısı hükümete, savunmasız sivillere karşı daha fazla suç işlemesi için yeniden yaktığı bir yeşil ışıktır."

Bölgede ateşkes sağlanması için müzakereler uzun süredir devam etse de görüşmelerden herhangi bir sonuç çıkmış değil.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.