"Hamas Gazze'nin gelecekteki yönetimi konusunda esneklik gösterebilir"

"Hamas Gazze'nin gelecekteki yönetimi konusunda esneklik gösterebilir"

Hamas'ın savaşın ardından Gazze'nin nasıl yönetileceği konusunda esneklik gösterebileceği ileri sürüldü.

Hamas'ın politikaları hakkında bilgi sahibi üst düzey bir Filistinli kaynağın Middle East Eye'a verdiği bilgiye göre Hamas "Gazze'nin gelecekteki yönetimi konusunda esneklik göstermeye hazır olduğunu" ifade etti.

Konunun hassasiyeti nedeniyle isminin açıklanmaması koşuluyla konuşan kaynak "Hamas'ın bölgede kök saldığından ve kimsenin onu geçemeyeceğinden emin olduğunu" vurguladı ancak sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bununla birlikte Hamas, Gazze'nin geleceği için çeşitli formülleri kabul edebilecek siyasi esnekliğe sahip. Halkının iyiliği için ulusal düzeyde kabul görecek bir formüle açıktır. Ancak ulusal düzeyde kabul edilme şansı olan herhangi bir çözüm Amerika ya da İsrail tarafından dayatılmamalı."

Hamas'ın politikaları hakkında bilgi sahibi olan Filistinli başka bir kaynak ise, grubun Gazze'deki destek tabanından emin olduğunu ve geniş çaplı yıkıma rağmen İsrail tarafında savaş konusunda daha büyük bölünmeler olduğunu kaydetti.

Kaynak, İsrail'in Gazze'deki savaş çabalarına rağmen stratejisinin başarısız olduğunu ve Refah'a yapılan saldırının da başarısız olacağını sözlerine ekledi.

Hamas'ın Gazze'de savaşın ardından kurulacak yönetim konusunda diğer Filistinli gruplarla temas kurmakta esneklik göstereceği vurgulanıyor.

Ancak Hamas, bölgede kendisine yönelik desteğin oldukça fazla olduğunun altını çizerken, ABD veya İsrail tarafından öne sürülen bir geçiş planını da kabul etmeyeceğini belirtiyor.

Gazze'de savaşın ardından siyasi arenanın nasıl şekilleneceği ise halen belirsizliğini koruyor.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.