Hamas ile İsrail arasında esir takası devam ediyor
Gazze Şeridi'nde Hamas ile İsrail arasında esir takasının yeni aşaması gerçekleşecek.
İsrail Çarşamba günü yaptığı açıklamada Gazze'de tutulan ve aralarında 5 Taylandlının da bulunduğu 11 rehinenin daha bu hafta serbest bırakılacağını duyurdu.
Perşembe günü 5'i Taylandlı olmak üzere toplam 8, Cumartesi günü ise 3 rehinenin serbest kalması bekleniyor.
İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'nun ofisi, Hamas'tan Perşembe günü serbest bırakılacak Taylandlılar dahil 8 rehinenin ve Cumartesi günü serbest bırakılacak hepsi erkek 3 rehinenin listesini aldıklarını açıkladı. Perşembe günü serbest bırakılacak üç kişinin isimleri Arbel Yehud, Agam Berger ve Gadi Moses olarak açıklandı.
Hamas şu ana kadar İsrailli 7 rehineyi serbest bıraktı ve karşılığında Filistinli 290 tutsak serbest bırakıldı.
Hamas serbest bırakılacak rehinelerin listesini sundu
Öte yandan Hamas yetkilileri İsrail'i Gazze'ye yardım sevkiyatını geciktirmek ve anlaşmayı tehlikeye atmakla suçladı.
Gazze'nin rehabilitasyonu için büyük öneme sahip yakıt, çadır, ağır makine ve diğer ekipmanların girişinin yavaşlatıldığı ifade edildi.
Yetkililerden biri şu ifadeleri kullandı:
"Anlaşmaya göre bu malzemelerin ateşkesin ilk haftasında girmesi gerekiyordu. Gecikmelerin devam etmesinin ve bu hususların ele alınmamasının, esir değişimi de dahil olmak üzere anlaşmanın doğal ilerleyişini etkileyeceği konusunda uyarıyoruz."
Kaynak: Mepa News