Hamas lideri Heniye: Filistin halkı bizi kimseye değişmez

Hamas lideri Heniye: Filistin halkı bizi kimseye değişmez

Hamas lideri İsmail Heniye, savaşın ardından Gazze'de Hamas olmadan bir yönetim kurulmasına yönelik planlara ilişkin açıklamada bulundu.

Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Heniye, Gazze'deki son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.

Haniye, Arap Ulusal Konferansı'nda yaptığı konuşmada, Gazze'de devam eden çatışmayla ilgili tüm alanlarda entegre bir eylem planı hazırlanması çağrısı yaptı.

Heniye Beyrut'ta düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada, savaşın ardından Gazze'de kurulacak yönetimi tartışanlara da mesaj verdi.

Bölgede İsrail tarafından desteklenen yeni bir yönetim kurulmasını planlayanların "kendi hayallerinde boğulacağını" savunan Heniye "halkımız arasında direnişe alternatif olacak ve pusuya yatanların planlarını kabul edecek kimseyi bulamayacaklar" şeklinde konuştu.

Heniye, Hamas'ın yerini kimsenin alamayacağını ve Filistin halkının kendilerini bir başka tarafla değiştirmeyeceğini vurguladı.

Ateşkes görüşmelerine de değinen Heniye, İsrailli rehinelerin serbest bırakılması konusunda Hamas'ın şartlarını da sıraladı. Heniye İsrail ordusunun Gazze'den tamamen çekilmesi, kuşatmanın kaldırılması, yeniden inşa çalışmalarının başlamadı ve yerlerinden edilen Filistinlilerin geri dönüşünü şart koştu.

Heniye, Filistinli gruplar arasında bir ulusal birlik sağlanması gerektiğine de vurgu yaptı. Hamas lideri bunun için üç gerekliliğin bulunduğunu ifade ederken bunları "Filistin Kurtuluş Örgütü çerçevesinde birleşik bir ulusal liderliğin oluşturulması, Batı Şeria ve Gazze Şeridi'nde üzerinde uzlaşıyla varılan bir birlik hükümeti kurulması ve başkanlık, yasama ve Filistin Ulusal Konseyi seçimlerinin yapılması" olarak sıraladı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.