Hamas: Netanyahu ateşkese engel oluyor

Hamas: Netanyahu ateşkese engel oluyor

Hamas, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze'de ateşkese engel olmakla suçladı.

Hamas Pazartesi günü yaptığı açıklamada İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu'yu Gazze'de ateşkes ve rehine takası için yapılan müzakereleri engellemekle suçladı.

Hamas yaptığı açıklamada Netanyahu'nun "müzakerelerin önüne daha fazla engel koymaya devam ettiğini" söyledi.

Açıklamada Netanyahu'nun "bir anlaşmaya varılması çabalarını engellemek için Gazze halkını zorla yerinden etme girişimlerinde bulunduğu" vurgulandı.

İsrail ordusu geçtiğimiz gün Gazze kent merkezinde birçok bölgedeki sivillerin tahliye edilmesini istemişti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hamas, Siyonist saldırganlığı durdurmak üzere bir anlaşmaya varılmasını kolaylaştırmak için esneklik ve olumluluk sunarken, Netanyahu müzakerelerin önüne daha fazla engel koymakta, halkımıza yönelik saldırganlığını ve suçlarını tırmandırmakta ve bir anlaşmaya varılmasına yönelik tüm çabaları engellemek için onları zorla yerinden etme girişimlerini yoğunlaştırmaktadır.

Biz Hamas hareketi olarak ara bulucuları Netanyahu'nun hilelerine ve suçlarına son vermek üzere müdahale etmeye çağırıyoruz. Ayrıca uluslararası toplumu ve Birleşmiş Milletler'i de yasal ve insani sorumluluklarını yerine getirmeye, halkımıza karşı işlenen soykırım suçunu durdurmak için baskı yapmaya ve işgal liderlerini işledikleri suçlardan sorumlu tutmaya çağırıyoruz.

Siyonist işgal ordusunun Gazze Şehri'nin mahallelerine yönelik saldırganlığını tırmandırması, on binlerce sivil sakini hedef alması ve onları acımasız bombardımanın ağırlığı altında evlerini terk etmeye zorlaması, faşist işgal hükümetinin tüm uluslararası yasalara ve anlaşmalara meydan okuduğu, Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkımıza karşı dokuz ayı aşkın süredir devam eden imha savaşının bir devamıdır.

Savunmasız sivillere karşı saldırganlık ve ihlallerin en çirkin biçimlerini uygulayan küstah düşmanın, onunla suç ortaklığı yapan Amerikan yönetiminin desteğiyle, suçlarını ne kadar tırmandırırsa tırmandırsın, kararlı halkımıza boyun eğdirmeyi başaramayacağını ve yiğit direnişimizin, saldırganlık topraklarımızda mağlup olup yenilgiye uğratılıncaya kadar faşist güçleriyle kahramanca çatışmaya devam edeceğini teyit ediyoruz.

Ayrıca sabırlı halkımızı düşman ordusunun entrikalarına karşı dikkatli olmaya ve Netanyahu ile ordusunun yürüttüğü psikolojik savaşa kapılmamaya çağırıyor, halkımızın bu girişimlere kanmayacağını ve daha önceki tüm girişimleri başarısızlığa uğrattığı gibi onları da başarısızlığa uğratacağını teyit ediyoruz."

Taraflar arasında ateşkes görüşmelerinde ilerleme kaydedildiği dikkat çekiyordu.

Uzun süredir görüşmelerde herhangi bir uzlaşıya varılamamasının ardından taraflar son günlerde olası bir anlaşmanın sinyallerini veriyor.

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum