Hamas Tel Aviv saldırısını üstlendi

Hamas Tel Aviv saldırısını üstlendi

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları, dün akşam saatlerinde Tel Aviv'de gerçekleştirilen saldırı girişimini üstlendi.

İsrail'in başkenti Tel Aviv'de dün akşam saatlerinde bir patlama gerçekleşti.

Patlamada bir kişi hayatını kaybederken, olaya ilişkin yapılan soruşturmanın ardından, patlamanın bir saldırı girişiminden kaynaklandığı bildirildi.

Buna göre saldırı girişiminde bulunan kişi, üzerinde bulunan patlayıcıların infilak etmesi sonucu hayatını kaybetti.

İlk olarak bu kişinin bombalı bir saldırı sonucu ölen bir İsrail vatandaşı olduğu ifade edilirken, daha sonra saldırı girişiminde bulunan Filistinlinin yaşamını yitirdiği kaydedildi.

İsrail bu kişinin Batı Şeria'dan gelen bir Filistinli olduğunu belirtti.

Hamas üstlendi

Olayın sorumluluğunu Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el Kassam Tugayları üstlendi.

Kassam Tugayları'nin açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Kassam Tugayları, Kudüs Seriyyeleri ile birlikte dün akşam 'Tel Aviv' şehrinde gerçekleştirilen fedai eyleminin sorumluluğunu üstlendiğini duyuruyor. Kassam Tugayları, işgalci rejimin katliamları, sivillerin zorla yerlerinden edilmesi ve suikast politikaları sürdüğü sürece fedai eylemlerinin işgal altındaki topraklarda tekrar gündeme geleceğini vurguluyor."

Kaynak: Mepa News

uyg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.