Hamas'ın ABD'nin ateşkes teklifini reddettiği iddia edildi

Hamas'ın ABD'nin ateşkes teklifini reddettiği iddia edildi

Hamas dün akşam saatlerinde ABD'nin Gazze'de ateşkese ilişkin teklifine resmen yanıt verdi.

Hamas, ABD Başkanı Joe Biden'ın geçtiğimiz günlerde sunduğu ateşkes teklifine dün akşam saatlerinde resmen yanıt verdi.

Hamas'tan yapılan açıklamada yanıtın arabuluculara iletildiği kaydedilirken, yanıtın olumlu veya olumsuz olduğuna dair bir ayrıntı verilmedi.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Hamas ve İslami Cihad Hareketi'nden oluşan ortak bir heyetin başında yer alan İsmail Heniye ve Ziyad Nahale, direniş gruplarının cevabını bu akşam Katar Başbakanı ile yapılan bir toplantı sırasında Katarlı kardeşlere iletmiştir. Yanıt aynı zamanda Mısırlı kardeşlerimize de gönderilmiştir.

Yanıtta Filistin halkımızın çıkarları, Gazze'ye yönelik devam eden saldırının tamamen durdurulması ve Gazze Şeridi'nin tamamından çekilmenin gerekliliği öncelikli olarak vurgulanmaktadır.

Filistin heyeti, ulusal sorumluluk duygusu temelinde halkımıza karşı yürütülen bu savaşı sona erdirecek bir anlaşmaya varmak için olumlu bir şekilde anlaşmaya hazır olduğunu ifade etmiştir."

"Hamas teklifi reddetti"

Öte yandan uluslararası basında yer alan haberlerde Hamas'ın teklifi reddettiği ileri sürüldü.

İki İsrailli yetkilinin Axios'a verdiği bilgiye göre Hamas, ABD'nin ilettiği İsrail'in rehine ve ateşkes anlaşması teklifini reddetti.

Hamas bu iddiaya ilişkin bir açıklama yapmadı.

Kaynak: Mepa News

x.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.