Hamas'tan Biden'ın ateşkes açıklamalarına yanıt

Hamas'tan Biden'ın ateşkes açıklamalarına yanıt

Hamas tarafından yapılan açıklamada Biden'ın Gazze Şeridi'nde kalıcı ateşkes sağlamak amacıyla detaylarını paylaştığı anlaşmaya olumlu yanıt geldi.

Hamas tarafından Cuma akşamı yapılan açıklamada ABD Başkanı Joe Biden'ın Gazze'de kalıcı ateşkesle ilgili yaptığı açıklamaların "olumlu karşılandığı" ifade edildi.

Hamas'ın açıklamasında şu ifadeler yer alıyor:

"Hamas İslami Direniş Hareketi olarak, Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Joe Biden'in, kalıcı ateşkes, İsrail ordusunun Gazze'nin tamamından tamamen çekilmesi ve esir takası meselesi gibi konularda çağrı yaptığı 31.05.2024 tarihli konuşmasını çok olumlu karşılıyoruz. ABD'nin, hem uluslararası hem de tüm bölgeye yönelik etkisi olan bu tutumu hiç şüphesiz halkımızın bu şanlı direnişinin bir sonucu olarak gelmiştir. Bu manada bizler Hamas olarak, kalıcı ateşkes, işgal ordusunun Gazze'den komple çekilmesi, Gazze'nin yeniden imarı, yerlerinden edilen Filistinlilerin tekrardan evlerine geri dönmeleri ve işgal rejiminin ciddi olduğu bir esir takası yapılması gibi asıl maddeleri kapsayacak tüm müzakere önerilerine açık olduğumuzu ifade ediyoruz."

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki çatışmaları sona erdirecek "kapsamlı" bir ateşkes önerisi sunduğunu söylerken Beyaz Saray kürsüsünden "bu savaşın sona ermesinin zamanı geldi" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.