Hamas'tan savaşın ardından Gazze'de "tarafsız hükümet" çağrısı

Hamas'tan savaşın ardından Gazze'de "tarafsız hükümet" çağrısı

Hamas'ın Siyasi Ofis liderlerinden Hüsam Bedran, Gazze Şeridi'nde savaşın ardından kurulacak hükümete ilişkin açıklamada bulundu.

Hamas Siyasi Büro üyelerinden Hüsam Bedran, Cuma günü yaptığı açıklamada Hamas'ın, ateşkes müzakereleri sırasında savaş sonrası Gazze ve İsrail işgali altındaki Batı Şeria'yı tarafsız kişilerden oluşan bağımsız bir hükümetin yönetmesini önerdiğini söyledi.

AFP'nin aktardığı habere göre Bedran, devam eden müzakerelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada, "Savaştan sonra Gazze ve Batı Şeria'yı hiçbir partiye olmayan ulusal yeterliliğe sahip bir hükümetin yönetmesini önerdik" dedi.

Bedran, "Savaştan sonra Gazze'nin idaresi, herhangi bir dış müdahale olmaksızın Filistinlilerin iç meselesidir ve Gazze'deki savaşın ertesi gününü herhangi bir dış tarafla tartışmayacağız" ifadelerini kullandı.

AFP'ye konuşan bir Hamas yetkilisi partiler üstü bir hükümet önerisinin "ara bulucularla birlikte" yapıldığını söyledi. Adının açıklanmasını istemeyen yetkili, hükümetin "savaştan sonraki ilk aşamada Gazze Şeridi ve Batı Şeria'nın işlerini yöneteceğini ve genel seçimlerin önünü açacağını" kaydetti.

Gazze'de ateşkesin sağlanması ve karşılıklı esir takası amacıyla Katar'ın başkenti Doha ve Mısır'ın başkenti Kahire'de müzakereler yürütülüyor.

Son günlerde müzakerelerde ilerleme kaydedildiği belirtilse de herhangi bir uzlaşıya varılabilmiş değil.

Kaynak: Mepa News

tg.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.