Hipersonik füzeler taşıyan Rus gemisi Cezayir'de

Hipersonik füzeler taşıyan Rus gemisi Cezayir'de

Rusya'ya ait bir savaş gemisinin Cezayir'i ziyaret ettiği bildirildi.

Rus donanmasından yapılan açıklamada, gelişmiş hipersonik füzelerle donatılmış bir Rus savaş gemisinin Cuma günü "iş ziyareti" için Cezayir'deki bir limana yanaştığı belirtildi.

Rusya'nın Kuzey Filosu'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus donanmasına ait Amiral Gorshkov fırkateyni ve bir destek gemisi Cuma günü Oran Limanı'na yanaştı.

Açıklamada "Rus denizcilerin ziyareti birkaç gün sürecek" denildi.

Mürettebatın çeşitli protokol etkinliklerine katılacağı, yiyecek ve su ikmali yapacağı, yerel turistik yerleri ziyaret edeceği ve kıyıda dinleneceği ifade edildi.

Hipersonik Zircon füzeleriyle donatılmış olan Amiral Gorshkov gemisi şu anda Atlantik'i geçip geri döndüğü, Küba ve Venezuela'yı ziyaret ettiği bir yolculukta bulunuyor.

Rusya Savunma Bakanlığı'ndan ziyaretlere ilişkin yapılan açıklamada "Yüksek hassasiyetli füze silahlarıyla donatılmış olan gemi, denizde ve karada düşmana karşı hassas ve güçlü saldırılar gerçekleştirme kapasitesine sahip." ifadelerine yer verildi.

Sovyetler Birliği döneminden bu yana Rusya ile iyi ilişkilere sahip olan Cezayir, Ukrayna işgalinin başlamasının ardından Rusya'yla yakın ilişkiler sürdürdüğü gerekçesiyle Avrupa ve ABD tarafından eleştirilere tabi tutulmuştu.

Cezayir, Rus silahlarını en çok satın alan üçüncü ülke olarak biliniyor.

Kaynak: Mepa News

wp.gif

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.