Hizbullah çağrı cihazı ve telsiz patlamalarına yanıt olarak İsrail'in kuzeyini bombaladı

Hizbullah çağrı cihazı ve telsiz patlamalarına yanıt olarak İsrail'in kuzeyini bombaladı

Hizbullah ayrıca Pazar günü şafak vakti Ramat David üssünü ve havaalanını onlarca roketle ikinci kez hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah tarafından Pazar sabahı yapılan bir açıklamada, çağrı cihazı ve telsiz patlamalarına ilk tepki olarak Hayfa'nın kuzeyindeki bir İsrail askeri sanayi kompleksini düzinelerce roketle vurduğunu ileri sürdü.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada "Hayfa'nın kuzeyindeki Zovulun bölgesinde bulunan Rafael askeri sanayi kompleksi onlarca Fadi 1, Fadi 2 ve Katyuşa roketiyle vuruldu" denildi.

Hizbullah ayrıca Pazar günü şafak vakti Ramat David üssünü ve havaalanını onlarca roketle ikinci kez hedef aldığını duyurdu.

Hizbullah'tan yapılan açıklamada, "İsrail'in Lübnan'ın çeşitli bölgelerini hedef alan ve çok sayıda sivilin şehit olmasına yol açan saldırılarına karşılık olarak Hizbullah, Ramat David üssünü ve havaalanını iki saat içinde ikinci kez onlarca Fadi 1 ve Fadi 2 roketiyle hedef aldı" denildi.

Öte yandan İsrail ordusu, Hizbullah'ın geçtiğimiz saatlerde İsrail'in kuzeyine yaklaşık 115 saldırı düzenlediğini ve bunun sonucunda çıkan yangınları söndürmek için itfaiye ekiplerinin çalıştığını duyurdu.

İsrail Yayın Kurumu (IBC) gece boyunca Lübnan'dan yaklaşık 120 roket atıldığını bildirdi.

İsrail Kanal 13, Hizbullah'ın askeri ve ticari tesislere odaklandığını ve özellikle Hayfa ve Kiryut'un söz konusu bölgelerinin Ağustos 2006'dan bu yana ilk kez hedef alındığını belirtti.

Israel Today'in haberine göre ordu, Hizbullah'ın roket atışlarının önümüzdeki günlerde de hedef kapsamını genişletmeden devam edeceğini tahmin ediyor.

Yaralanmalar ve yangınlar

İsrail sağlık kaynakları, Hizbullah tarafından Hayfa'ya atılan roket parçaları nedeniyle dört kişinin yaralandığını açıkladı.

İsrailli haber sitelerine göre, Krayot şehri yakınlarında üç İsrailli yaralandı ve birkaç roketin güney Golan Tepeleri'ne düşmesi nedeniyle de birkaç yaralanma rapor edildi.

İsrail Kanal 12, Afula'daki Emek Tıp Merkezi'ne dayanarak sekiz yaralının tedavi için hastaneye geldiğini söyledi.

Maariv gazetesi, İsrail acil servis ekiplerinin Aşağı Celile'de Hizbullah roketleri sonucu bir yaralı olduğunu söylediğini aktarırken, Yokneam ve Afula bölgeleri ile Ramat David üssünde herhangi bir yaralanma olmadığını belirtti.

Maariv, Hizbullah saldırıları sonucunda Hayfa yakınlarındaki Kiryat Bialik'te 12 evin hasar gördüğünü ve birkaç arabanın yandığını bildirdi.

Israel Today, itfaiyecilerin Migdal Haemek yakınlarında çıkan yangını söndürmeye çalıştığını bildirdi.

İhtiyati tedbirler

Yedioth Ahronoth, Lübnan roketlerinin mahallelerine isabet etmesinin ardından yarım milyon yerleşimcinin sığınaklara akın ettiğini bildirdi.

İsrail Sağlık Bakanlığı, İsrail'in kuzeyindeki hastanelerin yalnızca korumalı ve güvenli tesislerinde faaliyet göstermesi gerektiğini duyururken, Rambam Hastanesi de Sağlık Bakanlığı ve emniyet güçleriyle ile yapılan istişarelerden sonra operasyonlarını farklı bir yere taşıdı.

Yediot Ahronot'a göre Hayfa ve kuzey İsrail'deki hastaneler ameliyatları iptal etti ve olağanüstü hal durumu altında faaliyet gösteriyor

Lübnan'a hava saldırıları

İsrail Kanal 12, İsrail Hava Kuvvetleri'nin Lübnan'ın Mecdel Zun bölgesindeki mevzilere saldırılar düzenlediğini bildirdi.

İsrail ordusu saldırıların devam edeceğini ve Hizbullah'a karşı yoğunlaşacağını söyledi.

Al Jazeera muhabiri İsrail hava saldırılarının Yatar kasabası civarını ve Lübnan'ın güneyindekibölgeleri hedef aldığını bildirdi.

İsrail hava saldırıları ayrıca Lübnan'ın güneyindeki Aytarun, Taybe, Zebkin, Hiyam kasabalarını ve Zarariye civarını da hedef aldı.

Kaynak: Mepa News, Al Jazeera

wp.gif

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.
1 Yorum